ONTDEK HATHA YOGA! 

Hatha Yoga is de ideale yogastijl voor beginners. Ontdek hier alles wat je weten moet voor je eerste sessie!

le hatha yoga

WAT HOUDT HET IN?

Hatha Yoga is een vorm van yoga die draait rond lichaamshoudingen (asanas) en de ademhaling (pranayama). Ideaal als voorbereiding op meditatie, of om daarna de 6 andere vormen van yoga te proberen. Het gaat niet echt om een bepaalde variant, maar echt om een categorie apart. Hatha Yoga omvat vaak verschillende andere stijlen, zoals Vinyasa, Asthanga, of Iyengar yoga. Je kunt deze allemaal onder "Hatha" terugvinden op de planning van je studio.

Het is een uitstekende benadering van yoga voor beginners. Hatha betekent "energiek" of "kracht" in het Sanskriet, maar verwijst ook naar de Zon (Ha) en de maan (Tha) en het evenwicht tussen de twee. Deze yogavorm bestaat uit 84 basishoudingen met ontelbare varianten, zodat je je nooit zult vervelen!  

VOORDELEN

Regelmatige yoga brengt verschillende lichamelijke en mentale voordelen met zich mee!  

hatha yoga

OP LICHAMELIJK VLAK:

Maakt je soepeler Maakt je sterker en verbetert je balans Verlicht rugpijn Verlaagt de bloeddruk

hatha yoga

OP MENTAAL VLAK:

Vermindert stress en angsten Ontspant Maakt je kalmer Verbetert je concentratie

HOE VERLOOPT DE EERSTE LES:

Hatha is een "algemene" term, wat betekent dat deze lessen behoorlijk kunnen variëren van studio tot studio. We raden dus aan om van tevoren informatie in te winnen bij de leraar, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dat gezegd zijnde, een les Hatha Yoga is over het algemeen rustiger en langzamer, en dus ideaal voor beginners.

Een les duurt ongeveer een uur, en de leraar zal verschillende asanas (lichaamshoudingen) aan elkaar rijgen en daarbij veel nadruk leggen op de ademhaling. Neem de tijd bij elke overgang tussen de verschillende houdingen, en wees je bewust van je grenzen. Deze les is de ideale introductie in de wereld van de yoga!

WAT HEB JE NODIG VOOR HATHA YOGA:

Matje: kies een comfortabel matje van minstens 5 mm dik.

Broek: een short, kuitbroek of gewone broek van katoen of elastisch en ademend materiaal, waarin je vrijuit kunt bewegen, is ideaal.

Top: Kies voor een tanktop of T-shirt dat je bewegingen volgt. Het kan ook handig zijn om een trui of een dekentje mee te nemen voor de relaxatiefase.

Materiaal: Je matje is het belangrijkste, maar je kunt ook gebruikmaken van yogablokken of een yogariem om je bij bepaalde houdingen te helpen. 

Veel plezier met Hatha Yoga!