NL
NL

PLEZIER BELEVEN AAN DUIKEN, ZELFS IN EEN ZWEMBAD!

.

Plezier beleven aan duiken, zelfs in een zwembad!

Vind je duiken in een zwembad het toppunt van saaiheid? Koppel opleiding aan plezier dankzij ludieke duikoefeningen! 

Wie durft er te beweren dat je je in chloorwater niet kunt amuseren? Duiken in een zwembad biedt heus erg veel voordelen: ondanks de winterstop die sommigen noodgedwongen moeten inlassen, kun je je duikactiviteiten toch verderzetten. Je kunt zo je techniek verfijnen terwijl je een heel nieuwe leermethode ontdekt (eentje waaraan je ongetwijfeld nooit zou hebben gedacht!). 

Zin om er meer over te weten te komen? Subea deelt enkele speelse trainingsideetjes met je, zodat je een andere kijk krijgt op duiken in het zwembad!

DE VOORDELEN VAN DUIKEN IN EEN ZWEMBAD

 

 

Blijf in vorm!

Allereerst maakt duiken in het zwembad het mogelijk om te blijven trainen en om je techniek te verfijnen. Het is ook een ideale kans om naar een hoger duikniveau over te gaan. Door in het zwembad te trainen blijf je ook in conditie, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden. De winter is immers niet het meest ideale seizoen om te gaan duiken in een natuurlijke omgeving. Het zwembad kan dan een mooi compromis vormen om je activiteiten/passie niet al te lang te moeten onderbreken.

Wil je meer te weten komen over conditieopbouw in het zwembad? Lees hier onze tips! 

De voordelen van duiken in een zwembad

ENKELE IDEETJES VOOR SPEELSE OEFENINGEN IN HET ZWEMBAD 

~~~~ 

EEN 'FYSIEKE' TRAINING, MAAR MEER DAN DAT!

Naast het aspect 'conditieopbouw', bieden duikclubs ook speelse activiteiten aan om je duiktechniek te verbeteren: duikvermogen, voortstuwing, ademhaling enz. Zoveel punten die je beetje bij beetje kunt verbeteren dankzij deze gevarieerde activiteiten.  Er is voor elk wat wils, van beginners tot gevorderde duikers!~Door een ludiek aspect in je trainingssessies in te bouwen, kun je elke duikopleiding aanvatten zonder stress of angst maar eerder op een heel ontspannen manier.~Bovendien ontmoet je andere duikers en smeed je vriendschapsbanden wanneer je je aansluit bij een duikclub en deelneemt aan duiksessies in het zwembad. Een mooie gelegenheid om samen uitstapjes en duikweekends te organiseren en een duikteam te vormen met duikers van jouw niveau of met net dezelfde wensen als jij!

Domino's

 

 

 

 

Domino's

Zoals de naam het al zegt, gaat het om een partijtje domino, waarbij je je positie moet behouden, maar de grond van het zwembad niet mag raken. Met deze oefening werk je aan je statisch positiebehoud, dus aan je evenwicht en ook aan je ademhaling. Voor dit spel heb je een set verzwaarde dominostenen nodig.

~~~ 

Onderwaterfrisbee

Hiervoor heb je een frisbee nodig die speciaal is ontworpen voor onderwatersporten. Met je duikuitrusting aan moet je nu op gelijke diepte blijven terwijl je passes geeft, zonder dat je de bodem of het wateroppervlak mag raken. De bedoeling is dat je je evenwicht traint. 

Onderwatertennis

Voor deze activiteit heb je plastic rackets en een plastic petanquebal nodig. Je moet de bal zo vaak mogelijk over en weer slaan naar je tegenspeler, zonder dat je naar het wateroppervlak mag opstijgen of de grond mag raken. Als de bal de grond of het wateroppervlak raakt, wint je rivaal een punt. Onderwatertennis leert je je longinhoud/ballast te regelen, zo 

Onderwatertennis

 

 

 

Voetbal

Ja hoor, je kunt ook voetballen op een 3D-terrein! Het onmisbare accessoire? Een bal die onder druk werd gevuld met erg zout water.~Verder hoef je enkel maar zoveel mogelijk passes te geven, naar je tegenspeler of in ploegverband, zonder dat de bal de bodem raakt. 

~ 

Voetbal

Kegelspel

Bij dit spel moet de duiker met een onderwaterfrisbee of een plastic petanquebal kegels omgooien. Die kegels zijn onderaan verzwaard, bijvoorbeeld met zand. Dankzij deze oefening train je vooral je trapbewegingen met je zwemvliezen en het behoud van je onderdompelingsniveau. 

Lepelspel

 

 

 

 

Lepelspel

Zorg dat je een lepel en een pingpongbal bij de hand hebt. Het komt erop aan om je van de ene kant van het zwembad naar de andere kant te verplaatsen, met de lepel in je hand, zonder dat je het balletje laat ontsnappen. Er zijn verschillende varianten: je kunt dit spel spelen in de vorm van een snelheidswedstrijd in duo (wie het eerst de andere kant van het zwembad bereikt, is de winnaar), of je kunt kleine teams vormen en een estafette organiseren met je teamgenoten. 

 

(EN NOG VEEL MEER...!)

Dit is natuurlijk geen volledige lijst van alle speelse activiteiten die je in een zwembad kunt doen. Er zijn er nog heel wat meer, in vele vormen (basketbal, onderwaterhockey enz.)! Je kunt je het best rechtstreeks tot een duikclub wenden om meer te weten te komen over dit type oefeningen.