NL
NL
Recette Delhaize : Poké bowl au tataki de filet pur

RECEPT DELHAIZE: Poké bowl met tataki van filet pur

  • Beweging gaat hand in hand met goed eten. Het is daarom dat je hier nu dit heerlijke Delhaize recept kan terugvinden. Smakelijk!
Recette Delhaize : Poké bowl au tataki de filet pur

Ingrediënten voor 1 portie

150 g bevroren edamameboontjes (gedopte)
1 komkommer
600 g filet pur van rund
1 el sesamzaadjes (voor de marinade)
1 teentje knoflook (voor de marinade)
2 cm gember (voor de marinade)
3 el olijfolie (voor de marinade)
2 el rijstazijn (voor de marinade)
3 eetlepels sojasaus (voor de marinade)
2 el agavesiroop (voor de marinade)
peper
3 el olijfolie
4 eetlepels rijstazijn
6 eetlepels agavesiroop
4 el geroosterd zeewier met sesam ‘Poke Sushi & Salad Sprinkle’ Saitaku
300 g driekleurige quinoa
2 eetlepels pompoenzaadjes
2 eetlepels zonnebloempitten
2 grote zoete aardappelen
2 lente-uitjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

▸ Maak de marinade: meng het geperste teentje knoflook, de fijngeraspte gember en de andere ingrediënten in een diep bord.
▸ Verwarm een antiaanbakpan op een vrij hoog vuur. Bestrijk de filet pur met de helft van de olijfolie en schroei hem kort, rondom dicht in de hete braadpan. Leg het vlees vervolgens in de marinade, draai het enkele keren om en laat minstens 15 min rusten.
▸ Schil intussen de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan met de rest van de olijfolie, tot ze zacht zijn. Voeg dan de agavesiroop, de zonnebloempitten en de pompoenpitten toe. Laat op een vrij hoog vuur karamelliseren.
▸ Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
▸ Ontpit de komkommer en snijd hem in dunne schijfjes. Meng ze met de rijstazijn en peper. Snipper de lente-uitjes fijn.
▸ Verdeel de quinoa over grote kommen. Voeg de zoete aardappelen, de komkommer, de ontdooide edamameboontjes en de lente-uitjes toe. Schik er sneetjes filet pur bij, bestrooi het geheel met geroosterd zeewier met sesam en serveer.