Recept: Flapjack

Recept: flapjack

Decathlon denkt aan alle actieve en sportieve mama’s vandaag met een snel en gemakkelijk te maken tussendoortje dat je bakken energie geeft. Met dit receptje gaven we een twist aan de flapjack, een Engelse klassieker gemaakt van boter en havermout die daar vaak bij de thee wordt gegeten.

Recept: Flapjack

Ingrediënten

- 100g havermout
- 75g speltmeel
- 50g rice krispies
- 150g bananen-appelmoes
- 50g ahornsiroop
- 50g pecannoten
- 50g rozijnen
- 1 tl bakpoeder/bicarbonaat

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180°
- Bekleed een bakvorm met bakpapier
- Doe de appelmoes in een kom en meng er de ahornsiroop door
- Roer er de havermout, speltmeel, rice krispies, pecannoten en rozijnen onder
- Doe het beslag in de bakvorm, verdeel en druk goed aan met een spatel
- Zet in de oven en bak in 15-20 min goudbruin
- Snijd in 10 vierkantjes en laat afkoelen

Deze flapjack geeft je voldoende energie voor een pittige sportsessie en verzadigt ook nog eens voldoende om een drukke dag door te komen, maar blijft toch licht verteerbaar.

Recept: Flapjack

Lara steenwegen

Nutritionniste voor decathlon keep active
@sportdietiste_larasteenwegen

Voor de online welzijn- en bewegingsprogramma's KEEP ACTIVE van Decathlon maakt Lara gezonde receptjes en voorziet ze de deelnemers van voedingsadvies.