NL
NL
Recept: suikervrije granola

RECEPT: SUIKERVRIJE GRANOLA

  • Wie is er nu niet verzot op granola? Een gezond ontbijt dat je perfect kan combineren naar je eigen smaak. Meng de granola bijvoorbeeld met magere yoghurt en vers fruit. Of gebruik hem als topping op een lekkere smoothie.

Wie is er nu niet verzot op granola? Een gezond ontbijt dat je perfect kan combineren naar je eigen smaak. Meng de granola bijvoorbeeld met magere yoghurt en vers fruit. Of gebruik hem als topping op een lekkere smoothie.

Bereidingstijd: 10 + 40 minuten

granola

Dit heb je nodig:

- 75 gram havermoutvlokken

- 75 gram boekweitvlokken

- 75 gram pitten en zaden naar keuze

- 75 gram notenmix (ongezouten, ongebrand)

- 2 eiwitten

- 2 el kokosolie

- 1 tl kaneel

Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 130 graden Celcius.

Hak de noten fijn en meng deze met de havermout- en boekweitvlokken. Voeg er vervolgens de pitten, zaden en kaneel aan toe. 

Mix de eiwitten stijf met een klopper of keukenmachine. Houd de kom even ondersteboven om te controleren of het eiwit stijf genoeg is en meng vervolgens onder het mengsel.

Spreid alles over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 40 minuten in de oven. Blijf wel in de buurt en roer regelmatig om zodat de granola niet verbrandt.

Laat de granola achteraf eerst afkoelen vooraleer je hem in een voorraadpot bewaart.

granola

Koop je toch ontbijtgranen in de winkel? Vergelijk de verschillende producten dan zeker. Jammer genoeg bevatten ze vaak heel wat suiker en misleiden ze je graag via de verpakking. 

Kies voor granola of muesli met < 10 gram suiker per 100 gram en liefst ook met voldoende vezels, > 10 gram per 100 gram. Noten en zaden zijn een extra pluspunt omwille van de onverzadigde vetten.