NL
NL

Skeeleren en fietsen: welke bescherming kies je voor je kinderen?

Skeeleren, dat is pure beleving en soms zelfs een beetje kicken. En op de fiets proeft een kind voor het eerst van echte snelheid. Als dat dan veilig kan, des te beter.

Skeeleren en fietsen: welke bescherming kies je voor je kinderen?

Voor skeeleren: knie-, elleboog- en polsbeschermers.

Of het nu op de dijk aan zee is of thuis in de straat, je kinderen gaan onvermijdelijk sneller zodra ze de basics van het skeeleren onder de knie hebben. Reden te meer dus om te verzekeren dat ze veilig zijn bij een val. Pols-, elleboog- en kniebeschermers zijn dan geen overbodige luxe. Zo zijn ze stijlvol beschermd.

Welke maat voor welke leeftijd?

Je vindt kinderbeschermers in verschillende maten. Aan de hand van onze maatwijzer maak je de beste keuze afhankelijk van de lengte en het gewicht van je jonge sporter. Twijfel je? Loop dan even tot in een van onze winkels om zeker te zijn van je keuze.

XXS: kinderen van 3 tot 7 jaar, of lichter dan 25 kg
XS: kinderen van 6 tot 10 jaar, of van 25 tot 35 kg
S: kinderen van 9 tot 15 jaar, of lichter dan 50 kg

Ook een helm!

Je ellebogen, knieƫn en polsen beschermen, da's prima. Maar het hoofd van je kinderen beschermen is zeker ook een must. Om te skeeleren raden we een 'pothelm' aan, die de nek en de oren goed beschermt. Dat type is er in twee maten, kiezen doe je op basis van de hoofdomtrek van je kinderen: 47-52 cm en 52-54 cm.

Skeeleren en fietsen: welke bescherming kies je voor je kinderen?

om te fietsen: een helm, absoluut onmisbaar

Om je kinderen zorgeloos te laten fietsen is een aangepaste helm cruciaal. Let er dan wel op dat je de maat juist kiest, zo zijn comfort en veiligheid verzekerd.

Neem geen te grote helm

Het is een doodnormale reflex: je kiest een helm in een maatje groter, zodat je kind hem langer kan dragen. Maar let op: een te grote helm beweegt tijdens het fietsen. Dat kan ongemakkelijk zijn voor je kind, en zelfs gevaarlijk bij een val. Een helm die mooi aansluit en goed vastzit is dus belangrijk.

Welke maat?

Voor kinderen van 1 tot 11 jaar vind je in ons assortiment helmen in vier verschillende maten. Om de meest geschikte maat te kiezen, meet je de hoofdomtrek van je kind in centimeter.

Dit is onze maatwijzer:

XXS: 44-49 cm
XS: 48-52 cm
S: 52-55 cm
M: 55-59 cm

Ook bij fietshelmen kan een bezoekje aan de winkel nuttig zijn om de laatste twijfels over de juiste helmmaat voor je kind weg te nemen.

Skeeleren en fietsen: welke bescherming kies je voor je kinderen?