NL
NL

SKIVAKANTIE MET DE KIDS, DAT KAN!

Neem je kids mee op wintersport en trek erop uit met het hele gezin. Waar moet je aan denken voor een geslaagde skivakantie met de allerkleinsten? Een goede organisatie, de juiste uitrusting en skilessen, en een ritme waar iedereen zich goed bij voelt.

Luge bebe garcon

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN MIJN KIND LEREN SKIËN?

Vanaf 3 jaar is je kind klaar voor een eerste kennismaking. Belangrijk is wel dat het een spel moet blijven en dat alles gebeurt volgens zijn ritme.

Plezier maken, daar draait het om. Neem je tijd en zet je kinderen vooral niet onder druk.

Antoine, skimonitor en productingenieur van de Wed'ze-skischoenen, gaf ons interessante tips voor een eerste kennismaking met de piste. Je zal zien dat ook heel jonge kinderen veel plezier kunnen beleven aan het skiën, zo lang je hun ritme respecteert.

ski_skivakantie_kinderen

SNEEUWPRET MET HET HELE GEZIN! OOK SKILES IS DOLLE PRET!

Ga niet te snel. Neem je tijd en pauzeer regelmatig. Klein en groot genieten zo meer van hun dag: de volwassenen zijn blij dat de kleintjes zich amuseren, en de kids houden het langer vol op de piste.

ski kinderen

TIP

Als je het op een speelse manier aanpakt, zonder je te veel te focussen op snelheid of techniek, voelen ze zich beter en beleven ze meer plezier aan het skiën. Wat telt is dat ze zich amuseren en mooie herinneringen overhouden aan hun dagje op de latten.

Skimonitoren en hun skilessen zijn daarbij je beste bondgenoten.

Ze zijn professioneel en enthousiast, en bij hen krijgen je kinderen snel de basis onder de knie, zodat ze ontspannen op de latten staan. En het is algemeen geweten dat kinderen veel beter naar de raad van hun monitor luisteren dan naar hun ouders!

HOE KLEED JE JE KINDEREN GOED AAN?

Net als jij hebben ook je kinderen baat bij de regel van de drie lagen.

Ter herinnering:

1. Een basislaag die dicht op de huid wordt gedragen, voor warmte en comfort zorgt en tegelijk de transpiratie afvoert.

2. Een isolerende laag, die de warmte van het lichaam vasthoudt en beschermt tegen de kou.

3 De laatste laag beschermt tegen de weersomstandigheden.

Neem eens een kijkje bij het producten van Wed'ze. Je vindt er een uitgebreid gamma voor je kinderen, waarin ze comfortabel en soepel kunnen bewegen.

Kinderen skiën makkelijker met korte ski's. De schoenen moeten soepel genoeg zijn, met een kleine centimeter speling, zodat ze de voet goed ondersteunen. Kies voor de stokken een telescopisch model. Zo hebben je kinderen er langer plezier van. Slim, niet?

ski_3lagen_kinderent_wedze

Met al die tips ben je helemaal klaar voor een skivakantie met de kids. En vergeet je fototoestel niet, om al die bijzondere eerste keren vast te leggen. Cheese!