NL
NL

SNORKELEN … ZONDER KOPJE ONDER TE GAAN!

Je zou graag snorkelen, de pracht van de onderwaterwereld met eigen ogen zien … Maar je wilt niet met je hoofd onder water gaan! Nu kan dat. Dankzij Olu, onze nieuwe observatieboei.

snorkeling mer rouge

Al sinds de tijd van de eerste films van commandant Cousteau twijfelt niemand er nog aan: de onderwaterwereld is van een onvoorstelbare schoonheid. Wie al het geluk had om te kunnen  uiken zal dat beamen. En hiervoor hoef je helemaal niet tot Tahiti of Bali te reizen, ook in Europa zijn er prachtige plekjes te ontdekken, bijvoorbeeld voor de kust van het Zuid-Franse eiland Porquerolles of aan de Spaanse Costa del Sol.

Wie niet zoveel voelt voor diepzeeduiken, kan gaan snorkelen: je zet een duikbril op, stopt een snorkel in je mond en kunt genieten van alle~schoonheid van het onderwaterleven, terwijl je aan het wateroppervlak blijft. Je twijfelt nog steeds ? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want vanaf nu kun je snorkelen ...~Zonder met het hoofd onder water te gaan!

SNORKELEN VOOR IEDEREEN

Het is niet voor iedereen evident om het hoofd onder water te houden. Maar als je op vakantie bent aan zee, op een plaats die bekend staat om zijn prachtige vissen of koralen, is het toch een beetje jammer dat je daar niet van zou genieten ... Maar hoe dan? Over die vraag hebben de teams van Subea zich gebogen. Subea is het duikmerk van Decathlon, en sporters en designers werken hier samen om producten te ontwikkelen die het duiken makkelijker maken. Ze denken na over wat ervaren diepzeeduikers willen, maar hebben in de eerste plaats oog voor de behoeften van mensen die voor het eerst willen gaan snorkelen. Hoe kunnen mensen met geen enkele duikervaring ook genieten van de onderwaterwereld? 

Om snorkelen toegankelijk te maken voor iedereen brachten we al de Easybreath op de markt. Dit snorkelmasker omhult het hele gezicht, zodat je op natuurlijke wijze kunt ademhalen, zowel door de neus als door de mond. De ideale oplossing voor wie bang is om een slok water binnen te krijgen met een snorkel! Maar nu gaan we nog een stap verder met Olu, de observatieboei waar je mee kunt snorkelen zonder met het hoofd onder water te gaan.

GEMAKKELIJK EN COMFORTABEL

Zo op het eerste zicht lijkt de Olu op strandspeelgoed of op een luchtbed voor op het wate... Maar het is meer dan dat! Want de Olu is uitgerust met een kijkvenster: een doorschijnend (condensatiewerend, reflectiewerend) gedeelte waar je je gezicht tegen drukt zodat je onder water kunt kijken terwijl je gewoon op het water blijft drijven. In het Hawaïaans wordt het woord ‘oluolu’ gebruikt voor alles wat gemakkelijk en comfortabel is.

Een definitie die perfect overeenstemt met de nieuwe snorkelboei Olu. Je blaast hem op, legt hem op het water, gaat erop liggen en kunt genieten. Gemakkelijker en comfortabeler kan niet! Nog een niet onbelangrijk detail: wanneer je snorkelt met je hoofd boven water, kun je ook gewoon praten met wie in je buurt is. Zo kun je het anderen meteen laten weten als je iets bijzonders hebt gezien of gewoon samen babbelen en genieten van het moment.