SPORTLOGBOEK

We geven je graag een volledig overzicht van wat je te zien kan krijgen op de website van Decathlon Coach (www.decathloncoach.com). Een database om je sportactiviteit te analyseren en je capaciteiten op te volgen.

decathlon coach sportlogboek

ALLE INFORMATIE OP DEZELFDE PLAATS

Dit nieuwe scherm ziet eruit als een informatiestroom die we het 'sportlogboek' noemen. Elk van je sportevenenementen (afgewerkte sessie, weging, coachingsessie) zorgt automatisch voor een nieuw blad in je logboek.

Je hoeft alleen maar naar beneden te scrollen om in één oogopslag een samenvatting te krijgen van je voorbije sessies, de evolutie van je lichaamsgewicht, enz.

Door op een blaadje te klikken, krijg je de details van je sessie, weging, enz. te zien. Dat is een soort shortcut om sneller toegang te krijgen tot je verschillende sportstatistieken.

De bedoeling is ook dat je relevante informatie krijgt (in de vorm van een samenvatting) zonder dat je die in elk tabblad moet gaan zoeken.

Bijvoorbeeld: aan het einde van de maand zit er in je logboek een blaadje met hoeveel je procentueel gezien gesport hebt in vergelijking met vorige maand. Als je daarop klikt, kan je meteen je jaarlijkse sportgrafiek te zien krijgen (meer daarover aan het eind van dit artikel).

sportlogboek decathlon coach

SNELLER LADEN!

Technisch gezien was dit scherm een uitdaging omdat je recentste sportactiviteiten snel geladen moeten kunnen worden. Onze ingenieurs hebben aan een nieuw IT-onderdeel gewerkt om de weergave van je logboek voor te laden op onze servers zodat het logboek snel beschikbaar is wanneer je de pagina opent.

Kers op de taart is de foto op het startscherm, die verandert op basis van de sport die je het laatst beoefent hebt :-)

We hebben ook de weergave in de vorm van een balk op de pagina 'Mijn sessies' afgeschaft, om de site lichter te maken en ervoor te zorgen dat hij sneller laadt.

DE VOLGORDE VAN DE WEERGAVE VAN DE BLAADJES IN JE LOGBOEK GOED BEGRIJPEN

De blaadjes verschijnen in de volgorde waarin ze zijn aangemaakt. Van het recentste tot het oudste. Dat betekent dat als je vandaag een sessie die je vorige maand hebt afgewerkt manueel toevoegt, die bovenaan in je logboek zal verschijnen.

ONTWORPEN MET HULP VAN GEBRUIKERS

3 weken voor de lancering van deze nieuwe versie hebben we een oproep gelanceerd via een berichtje op de website, om mensen te vinden die wilden deelnemen aan de tests. 200 testers reageerden en hebben ons enorm geholpen bij het verfijnen van deze functie.

Bijvoorbeeld: Oorspronkelijk hadden we veel grotere blaadjes bedacht. Maar de testers vertelden ons dat ze liever wat compactere blaadjes zien, zodat er meer op hun scherm passen. Nicolas, onze ontwerper, heeft hen dan een nieuw design voorgesteld dat goedgekeurd werd. Onze ingenieurs hebben een extra inspanning geleverd om het design op tijd te ontwikkelen voor de lancering van de nieuwe versie.

Dankzij de feedback van onze testers kunnen jullie vandaag van de functie genieten. Dankjewel dus aan onze testers!

BEGELEIDING OP LANGE TERMIJN

We hopen dat decathloncoach.com jullie nog meer mag begeleiden om in vorm te blijven en vooruitgang te boeken. ~Over een paar maanden zal dit logboek jullie het ultieme advies geven in verband met de sessie die je net hebt afgewerkt. Je zal ook een herinnering krijgen voor de volgende sessie op je programma en zelfs suggesties voor oefeningen die je kan uitvoeren.

Het logboek zal je ook op de hoogte houden van updates, uitdagingen die eraan zitten te komen, enz. Wij kunnen nu al niet wachten!

statistieken decathlon coach

NIEUW TABBLAD 'MIJN FOLLOW-UP'

Tegelijkertijd hebben we ervan geprofiteerd om je navigatie op de website te vereenvoudigen en de statistiekengrafiek te verbeteren.

Ook die nieuwigheid is geïnspireerd op de ervaring van onze gebruikers. Daarvoor hebben we een kaartspel gecreëerd. Elke kaart stelt een functie op de website voor. We hebben gebruikers gevraagd om de kaarten te ordenen in logische groepen en om die groepen een naam te geven.

Nadat we de resultaten hadden samengelegd, hebben we ingezien dat de indeling van de website nog overzichtelijker kon. Daarom hebben we dus een tabblad 'Mijn follow-up' gecreëerd met daarin alle statistieken, en een tabblad 'Mijn lichaam' dat we omgedoopt hebben tot 'Gewicht'.

In dat tabblad hebben we het histogram herwerkt, waarin je kan zien hoe je ON's, verbrande calorieën en afgelegde afstand evolueren per week, maand en jaar. Op dit ogenblik krijg je standaard het jaaroverzicht te zien. Zo kan je in één oogopslag zien of je deze maand op schema zit ten opzichte van de voorbije maanden.

Je kan op de stick van een maand klikken om in te zoomen. 

Zo, deze nieuwe versie heeft nu geen geheimen meer voor jou!