NL
NL

STAND-UP PADDLE, HET AVONTUUR BINNEN ARMBEREIK

VÉRONIQUE, VERSLAAFD AAN STAND-UP PADDLE: “AVONTUUR VOOR IEDEREEN”

Stand up paddle Belgique

Stand-up paddling, ook bekend als suppen, is een sport waarbij je roeit terwijl je op een plank staat. Stand-up paddling bestaat al lang, is de voorloper van het moderne surfen en sinds het begin van de jaren 2000 terug in. Met suppen bekijk je je omgeving op een andere manier, het is superleuk om te doen én makkelijk toegankelijk. Niet verwonderlijk dat er steeds meer mensen fan worden. 

We praten met een van hen, Véronique Musumeci, de vrouw achter ‘supandsee’ op Instagram. Ze woont in de noordrand van Brussel, is bezeten van avontuur en fotografie, en kan zich haar leven niet meer voorstellen zonder stand-up paddle. 

HOE HEB JE SUPPEN ONTDEKT?

“Ik reis veel voor mijn werk. Tijdens een verblijf in Macedonië en op de Filipijnen raakte ik verslaafd aan suppen. Sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt. Ik doe het altijd en overal.”

WAT VIND JE HET LEUKST ERAAN?

“Er zijn verschillende manieren om stand-up paddling te bekijken. Ik zie het vooral als een manier om dingen te ontdekken. Op je plank kun je heel veel plekken zien die je normaal niet zou zien, je vaart waar het normaal niet mogelijk is, zoals in grotten, ruïnes of afgelegen locaties. Van op het water heb je een heel ander gezichtspunt. Ga al maar eens suppen in het centrum van Mechelen, op de Dijle, om je ervan te overtuigen. Je ervaart de stad op een heel andere manier.”

BELGIË HET PERFECTE SUPLAND?

“Ja, je kunt hier op zoveel plekken oefenen, een beetje overal. Veel rivieren of kanalen lenen zich voor stand-up paddling, ook al wordt dat niet echt aangegeven. Dat heeft me op het idee gebracht om mijn passie te delen via ‘supandsee’. Ik heb een groot aantal plekken opgelijst, getest en ik deel ze op mijn Instagramaccount. Zo kan ik mijn favorieten tonen, én ik koppel het meteen aan een van mijn andere passies: fotografie. Op een plank wil ik mooie plaatjes maken en ze delen.”

Stand up paddle Belgique

IS SUPPEN EEN AANRADER VOOR IEDEREEN?

“Het is in elk geval toegankelijk. In het begin duurt het uiteraard even voor je je evenwicht vindt. Maar iedereen kan zijn eigen ritme aanhouden. Het is ook een heel complete sport waarbij je aan verschillende spiergroepen werkt. Je traint je lichaam op een globale manier.”

SUPANDSEE

SupandSee is een platform waar alle natuur- en fotografieliefhebbers hun gemeenschappelijke passie kunnen delen. Je vindt er de mooiste en beste spots om te suppen. In België, maar ook over heel de wereld.