TIJD OM WEER IN CONDITIE TE KOMEN!

.

gainage pour retrouver la forme

Krijg je zin om je lichaam weer in gang te duwen, vooraleer het indommelt in een winterslaap? Tank nieuwe energie door deze tips te volgen om weer in conditie te komen!

GELEIDELIJK OPNIEUW BEGINNEN

Begin met in het dagelijks leven een paar goede gewoonten aan te nemen om meer te bewegenen op een gemakkelijke manier actief te zijn. Neem de trap in plaats van de lift, haal je fiets tevoorschijn zodra het weer het toelaat voor korte tochtjes, ontdek opnieuw hoe prettig het is om een stukje te wandelen door een paar haltes vroeger van de bus te stappen… Elke dag heb je mogelijkheden te over, je moet ze alleen grijpen!

SAMEN TRAINEN EN ELKAAR MOTIVEREN

Als je beslist om opnieuw meer te bewegen, is het altijd motiverender om dat samen met je partner of met vrienden te doen. Door samen te sporten, moedig je elkaar aan en worden de trainingssessies gezellige momenten om bij te praten. Het is gemakkelijker vol te houden en je bent minder snel geneigd een sessie over te slaan. Je maakt van je trainingen een moment van samen genieten. Ideaal is om samen te trainen met iemand van wie de conditie ongeveer dezelfde is als die van jou.

ZICH GOED OMRINGEN

Om weer in conditie te komen, gaat er niets boven de hulp van een sportcoach om doelstellingen te helpen bepalen en een aangepast programma op te stellen. Personal coaching geeft je motivatie een boost en helpt je te werken naar een nauwkeurig omschreven doel, met de juiste omkadering.

THUIS AAN SPORT DOEN

Het is niet gemakkelijk om thuis te beginnen trainen, je hebt er behoorlijk wat wilskracht voor nodig, je raakt sneller ontmoedigd omdat je er helemaal alleen voor staat. Maar het kan wel praktisch zijn als je geen tijd hebt om regelmatig naar een sportclub of fitnesszaal te gaan. Kleine accessoires als halters, elastieken of kleine toestellen als mini-stepper zijn erg praktisch om thuis te trainen. Zet je favoriete muziek of tv-programma op, alles is goed om je te motiveren en in het tempo te blijven!

 REALISTISCHE DOELSTELLINGEN BEPALEN

Denk erom dat je niet onmiddellijk resultaat mag verwachten en dat geduld wordt beloond! Oefen dus geduld en leg de lat niet te hoog, kies je doelstellingen in functie van je lichamelijke conditie. Na verloop van tijd krijg je een beter figuur en zul je je steeds meer tevreden voelen dat je opnieuw bent beginnen sporten.

ZACHTJES AAN BEGINNEN

Wie overhaast te werk gaat, vergroot het risico op blessures. Luister naar je lichaam, draag zorg voor je gewrichten, het heeft geen zin jezelf te forceren om topprestaties neer te zetten, doe rustig aan. Stel, volgens de sport die je hebt gekozen, een trainingsschema op om zachtjes aan weer te beginnen afgewisseld met tijden van recuperatie en overhaast niets. Vergeet ook niet dat een goede nachtrust te beste garantie is op een fraaier figuur!

HET JUISTE MOMENT KIEZEN

Respecteer je organisme! Het is erg belangrijk om te luisteren naar je lichaam en je biologische klok te respecteren. Het is af te raden om aan sport of lichaamsbeweging te doen meteen na het eten of 's avonds net voor het slapengaan. Vergeet ook niet genoeg te drinken voor, tijdens en na het sporten.

VERGEET NIET TE STRETCHEN

Goed voor je spieren zorgen is absoluut noodzakelijk! Het wordt sterk aanbevolen om te stretchen voor en na het sporten, vooral wanneer je lange tijd niet aan lichaamsbeweging hebt gedaan. Door aandacht te besteden aan die fase, vermijd je blessures en zeg je spierstijfheid vaarwel! Er bestaan verschillende en gevarieerde oefeningen, kies degene die je sport aanvullen.