10 NUTTIGE MOBIELE APPS VOOR BACKPACKERS

Er zijn talloze apps om je budget te beheren, je traject uit te stippelen en je emoties te delen! We hebben ze onderverdeeld in drie hoofdgroepen, zodat je er makkelijker wegwijs uit kunt raken.

vrienden-reis-delen-drank
number1

JE BUDGET BEHEREN

Wisselkoersen, onverwachte uitgaven, noem maar op! Ook op backpacktrip moet je kunnen rekenen ... Maar daarom hoef je nog niet meteen een rekenmachine mee te nemen!
XE

XE CURRENCY

Met 3000 baht doe je de ene dag meer dan de andere€! Door die voortdurende schommelingen maken de wisselkoersen het ons niet makkelijk …

Deze app is erg handig om je budget te kunnen plannen, je rekeningen te maken en te vermijden dat je wordt afgezet. De enige manier om te weten of je niet te veel betaalt voor die befaamde lokale gids die je in Thailand wist op te snorren, is je app XE Currency erbij te nemen en te vergelijken! Tuurlijk, je kunt ook de wiskundige formule toepassen en alles uit het hoofd uitrekenen ... maar het gaat zoveel sneller met XE!

budgi

BUDGI

Ontsproten aan de creatieve geest van twee globetrotters, Franse influencers, dient Budgi om je budget van A tot Z te beheren. De app biedt veel nuttige opties die elke dag weer van pas kunnen komen tijdens een je backpacktrip.

Gedaan met dat kleine schriftje waarin je tijdens je omzwervingen al je uitgaven optekent, gedaan met de eindeloze berekeningen om te weten of er nu al dan niet nog genoeg geld overblijft om de reis te voltooien.

Er zit maar één ding op: spring in het eerste vliegtuig en test Budgi uit in alle uithoeken van de wereld!

bezoeken-koppel-viëtnam
number2

BEZOEKEN

De goede plekken uitkiezen, de weg vinden in de stad en op het platteland, de toeristenvallen links laten liggen, kortom, werk aan de winkel!

Hier enkele apps die je leven vereenvoudigen.

mapsme

MAPS.ME

Een onmisbare app voor backpackers.

Je zegt wel bij jezelf: het zal wel lukken, ik vind wel vlot mijn weg te midden van de Balinese rijstvelden, in het slechtste geval kan ik nog altijd de weg vragen. Maar wat als er niemand in de buurt is, er geen vervoer meer is om terug te keren naar je hostel, en een groep zwerfhonden in de verte dreigend begint te blaffen? Dan ben je maar al te blij dat je nog wat batterij over hebt en dat je je kunt oriënteren met behulp van Maps.me.

De app biedt ook de mogelijkheid om kaarten op voorhand te downloaden, zodat je je ook zonder internetverbinding kunt oriënteren.

citymapper

CITYMAPPER

De app CityMapper vereenvoudigt je verplaatsingen met het openbaar vervoer in een dertigtal steden over de hele wereld!

De gebruiker van de app kan vrij kiezen hoe hij zich wil verplaatsen: te voet, met de bus, de metro, de trein, de tram, de taxi, per fiets, of zelfs met autolib'. Zo kun je je reisweg vlot plannen.

CityMapper werkt bovendien ook in partnerschap met Uber. Zo beschik je over alle informatie over de voertuigen die in de buurt beschikbaar zijn, de wachttijd en de geraamde prijs om je traject af te leggen.

tripadvisor

TRIPADVISOR

Wie backpackers zegt, zegt avonturiers! De platgetreden wegen verlaten en bijna niets op voorhand plannen is een luxe die enkel voor backpackers is weggelegd, het is de absolute vrijheid om te kiezen waar je zin in hebt. Daarom is deze app erg nuttig om het risico op tegenvallende verrassingen te beperken!

De app Tripadvisor is bedoeld om je impulsieve keuze voor welbepaalde restaurants, hotels of activiteiten toch eerst maar es grondiger te bekijken. Het voordeel is dat je de app ook offline kunt gebruiken, zodat je geen schrik hoeft te hebben dat je dataverbruik je forfait overschrijdt.

hiddenplace

HIDDEN PLACE

Waaraan geef je de voorkeur op je trip: toeristische trekpleisters of avonturen naar plaatsen die dieper verankerd zijn in de lokale cultuur?

Voor backpackers die liever de echte realiteit ervaren, ver weg van de bussen vol toeristen, is er de app Hidden, waarmee je de wereld kunt verkennen zoals de lokale bevolking dat doet. De app beveelt plekken aan die buiten de platgetreden paden liggen en het bezoeken meer dan waard zijn. Aan jou om ze te ontdekken!

delen-foto-reis
number3

DELEN

Op reis vertrekken is fijn, maar je ervaringen kunnen delen met je naasten is nog fijner!

Als je bovendien ook nog een praatje kunt slaan met de lokale bevolking, is het helemaal goed.

whatsapp

WHATS APP

Dankzij deze app kun je met een simpele wifiverbinding tekstberichten en foto's doorsturen en je vrienden en familie opbellen, mits zij ook de app hebben geïnstalleerd.

Het is ook een heel handige tool om contact te houden met de mensen die je tijdens je tocht ontmoet, het maakt niet uit of ze een buitenlands telefoonnummer hebben of niet.

insta

INSTAGRAM

Dankzij deze app kun je de mooie momenten van je tocht omtoveren in kunstwerkjes die je met de hele wereld deelt.

Als je dat wilt, kun je kiezen voor verschillende filtereffecten of de instelling 'tiltshift' die de foto's en filmpjes die je met je telefoon hebt genomen, een heel andere look geeft.

Met Instagram ben je helemaal mee met de hipste backpackertrends.

googletranslate

GOOGLE TRANSLATE

Ben je niet perfect tweetalig? Geen probleem! Er is immers Google Translate!

Erg handig om teksten te vertalen in meer dan zeventig talen. Door op voorhand het woordenboek van de juiste taal te installeren, heb je niet eens internet nodig om de vertaalapp te gebruiken.

De wereld is van jou! El mundo es tuyo! Dunia adalah milikmu!  世界是你的! Thế giới là của bạn!

ALLEMAAL GOED EN WEL, MAAR HOE BEN JE ER ZEKER VAN DAT JE OP ALLES BENT VOORZIEN? 

packingpro

PACKING PRO

Er bestaat een wondermiddel:  de app Packing Pro!

Wil je er zeker van zijn dat je niets bent vergeten voor je volgende tocht? Download dan zeker die app, waarmee je controlelijstjes kunt opstellen naargelang de duur van je tocht en je favoriete bestemming.

NAAR BOVEN