5 GOEDE REDENEN OM EEN STADSFIETS AAN TE SCHAFFEN

Je vindt hem erg mooi, hij past perfect bij je en staat daar al een tijdje te blinken.

Waarom zou je dan nog langer aarzelen om een stadsfiets te kopen? Tijd voor verandering en nieuwe, goede gewoontes!

number_1

IK VERZORG MIJN LICHAAM…

Voor mensen tussen 18 en 64 jaar raadt de WHO aan om elke dag minstens 21,5 minuten matig intensief te bewegen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Maar de vraag is vaak hoe je die tijd inpast in je dag, want je hebt het al druk genoeg.

Misschien kan je het nuttige aan het aangename koppelen? Door de fiets te nemen om te gaan werken, te gaan shoppen of gewoon om de stad te verkennen, kom je vanzelf aan je dagelijkse dosis sport.

Fietsen is goed voor je uithoudingsvermogen, je evenwicht en je spierkracht.

number_2

… EN MIJN GEEST

Niets zo heerlijk als 's morgens je fiets nemen om rustig wakker te worden en tegelijk je hoofd klaar te maken voor de rest van de dag.

Als je naar het werk fietst, wordt dat een moment voor jezelf en heb je tijd om in gedachten je dag te overlopen terwijl je tegelijk zorg draagt voor je lichaam.

Eenmaal aangekomen op kantoor ben je helemaal klaar voor een efficiënte werkdag.

Ook 's avonds is het heel goed om wat te fietsen, vooral op mentaal vlak. Je bent verbonden met je omgeving, je laat je werk volledig achter je en je bent alleen even bezig met iets dat deugd doet... Als je thuiskomt, ben je helemaal uitgewaaid!

jong stadsfietsen
number_3

DE FIETS IS SNELLER DAN DE AUTO

Gedaan met de files, met de fiets kom je overal door. Vaak leiden fietspaden trouwens langs binnenwegen en win je een hoop tijd... Maar zelfs dan kies je nog altijd zelf of je stevig doorrijdt of het eerder rustig aan doet. In beide gevallen is het grote voordeel dat je weet hoe lang je onderweg zal zijn. Of er nu veel verkeer is of niet, je doet er altijd even lang over.

Met een Elops rijd je gemiddeld 15 km/u en als je te laat bent (door je wekker, bijvoorbeeld) kan je er nog altijd een sprintje uitpersen!

number_4

DE STAD OP EEN ANDERE MANIER ONTDEKKEN

Met een stadsfiets kan je andere routes nemen dan degene die je kent als je de auto neemt of te voet gaat. Je moet natuurlijk op de weg blijven letten maar toch heb je de ideale snelheid om van het landschap te genieten.

Niets belet je om een korte stop te maken als je een mooie zonsondergang ziet en een foto wil maken, of als je tijd hebt voor een omweg langs een mooie straat…

number_5

IK ZORG VOOR DE PLANEET

Fietsen in plaats van je wagen te nemen is een manier om op je eigen kleine schaal de stad een beetje leefbaarder te maken: minder vervuiling, minder lawaai, minder files.

En elke dag iets doen voor de planeet, daar kan je alleen maar vrolijk van worden!

  DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN!

Tips
vrouwe die met haar fietstassen fiestst in de stad
De stadsfiets is een handig, gezond en ecologisch vervoersmiddel. Maar het is niet altijd evident om zaken te vervoeren op twee wielen. Ontdek de praktische en sportieve oplossingen om je boodschappen te doen met de fiets!
NAAR BOVEN