5 REDENEN OM AL VAN KINDSBEEN TE STARTEN MET FREESTYLE STEPPEN

Heeft je kind de freestyle step van een vriendje of vriendinnetje ontdekt en wil hij er ook eentje? Of heeft hij er een gekregen van een familielid? Het is goed dat je zoon of dochter wil starten met freestyle steppen, want hij of zij zal er levenslang de vruchten van plukken. Er vroeg mee beginnen heeft immers tal van voordelen!

number_1

JE ZELFVERTROUWEN KRIJGT EEN BOOST

Je kind zal zich zonder angst of aarzeling op zijn step storten en erg snel vorderingen maken. In enkele weken tijd zal hij zich perfect op zijn gemak voelen op de step en door de jaren heen zal hij zich ontpoppen tot een uitstekende rider. Naast de prestaties op zich zal dit soort activiteiten je kind (en later tiener) aanzetten tot het ontdekken van nieuwe dingen. Door te testen, te missen, opnieuw te beginnen en dan toch te slagen ontstaat er een ondernemende geest met zin voor initiatief. Dit zijn erg gewaardeerde kwaliteiten, en niet alleen in de sport!

number_2

JE LICHAAM WORDT KLAARGESTOOMD VOOR FYSIEKE INSPANNINGEN

Hoewel niet alleen kinderen onder de 10 jaar aan freestyle steppen doen, hebben kinderen wel een fysiek voordeel om het gemakkelijker aan te leren. Ze zijn leniger (waardoor een val vaak minder drastische gevolgen heeft) en hebben dunnere spieren, die zich gemakkelijker aanpassen om moeilijke bewegingen uit te voeren. Zo is het voor een jong kind gemakkelijker om de juiste bewegingen aan te leren en zijn spieren goed te ontwikkelen om de zwaar belaste zones (zoals de enkels en de rug) te vrijwaren. Bovendien traint hij zijn evenwicht, zijn motorische capaciteiten en verbetert hij zijn spierspanning. De lijst is nog lang, maar onthoud vooral dat freestyle steppen uitstekend is voor de spierontwikkeling van je kind!

number_3

JE SOCIALE NETWERK BREIDT ZICH UIT

Omdat deze sport buiten en vaak samen met anderen wordt beoefend, is freestyle steppen de ideale manier om uit de familiale cocon te breken. Al ridend stellen kinderen zich open voor nieuwe horizonten, praten ze met elkaar, delen ze ervaringen uit en krijgen ze bevestiging. Voeg daarbij nog de successen (van de figuren en van zichzelf), de erkenning en het gevoel van vrijheid dat deze sport geeft, dan heeft freestyle steppen vele sociale voordelen! Door deze sport regelmatig te beoefenen, ontwikkelt je kind zijn aanpassingsvermogen en openheid van geest op een natuurlijke manier. Ook dit zijn belangrijke troeven in onze huidige samenleving.

number_4

JE WORDT DE STER VAN DE SPEELPLAATS

Het valt niet te ontkennen: een extreme sport beoefenen, dat is top! Je freestyle step moet wat dat betreft niet onderdoen voor de al even populaire inlineskates of BMX. Door het van kindsbeen te doen, zal je kind (en later tiener) op een supervlotte manier kunnen schitteren voor zijn vrienden. Nadien kan hij coach worden, of gewoonweg zelf blijven steppen, wat evenveel waard is en erg goed voor zijn zelfvertrouwen en moraal.

number_5

JE LEERT ENGELS

"Ride" jij ook? Heb je een goeie "spot"? Ben je eerder "flat" of "slide"? Hou je vast aan je "deck" in de "pipe"… In het freestylen gebruik je de hypermoderne versie van de taal van Shakespeare. De woordenschat reikt van de onderdelen van je step naar je figuren, met alle houdingen die je daarvoor kunt aannemen. Het voordeel? Dit klinkt niet alleen cool, maar bovendien maakt je kind kennis met een taal die hij later nog veel zal nodig hebben.

Enjoy!

HET IS EEN TOEGANKELIJKE SPORT, JE MAAKT SNEL VORDERINGEN, HET IS GOED VOOR DE FYSIEKE EN INTELLECTUELE ONTWIKKELING, DIT ZIJN MAAR ENKELE VAN DE VELE VOORDELEN ALS JE VAN KINDSBEEN BEGINT MET FREESTYLE STEPPEN. NOG NIET HELEMAAL OVERTUIGD? VRAAG EENS AAN JE KIND WAT HIJ OF ZIJ ERVAN DENKT.

NAAR BOVEN