5 REDENEN OM JE AAN FAST HIKING TE WAGEN

Doe je deze discipline nog niet, maar wil je ten volle genieten van je vakantie in de bergen en uit je comfortzone treden, uiteraard met zorg voor je lichaam en ongeacht je leeftijd, waag je deze zomer dan eens aan fast hiking. Je zal merken, het heeft niets dan voordelen!

man trekking Decathlon Quecha

1. EEN STERKER HART

Het doel van fast hiking is om je helemaal te geven op welbepaalde delen van je traject. Fast hiking is eigenlijk een opeenvolging van kleine uitdagingen en overwinningen, zoals om het snelst een helling beklimmen. En eens je daarboven bent, geniet dan met volle teugen en denk niet aan je tijd.

2. GEZONDE GEWRICHTEN

Door te wandelen blijf je fit zonder je lichaam te fel op de proef te stellen, en dan denken we vooral aan je gewrichten. In tegenstelling tot hardlopen, dat bijzonder belastend kan zijn voor de knieën, is fast hiking een zogenaamde 'zachte' sport waarmee je al je spieren op een lichte manier traint. Je zet je hele lichaam immers aan het werk, niet enkel de benen.

Vergeet wel niet om even op te warmen: zo stoom je je lichaam klaar voor je inspanning en vermijd je blessures (onderaan deze pagina vind je een paar leuke en gemakkelijke opwarmingsoefeningen).

Mobiliseer zeker ook je armen en gebruik wandelstokken indien nodig, zeker in de afdalingen.

man trekking Decathlon Quecha

3. JE GRENZEN VERLEGGEN EN EEN BETERE HIKER WORDEN

Fast hiking is veel meer dan zomaar een gezondheidswandelingetje.
Je moet jezelf uitdagingen en de lat almaar hoger leggen om beter te worden en je grenzen te verleggen. En geef toe, wat is er beter dan een stevige adrenalinestoot en het tevreden gevoel na een stevige inspanning, mét respect voor je lichaam. Sta je al op het punt om naar de trail- en runningafdeling van je favoriete winkel te trekken voor de nodige uitrusting?

Toch even opletten dan: loopschoenen bieden niet dezelfde demping als wandelschoenen. We raden dus om te opteren voor superlichte wandelschoenen voor fast hiking, met een optimale afrol, een terreinzool en een demping op maat van je activiteit.

 

4. DE GYMZAAL OMRUILEN VOOR ADEMBENEMENDE LANDSCHAPPEN

Ben je een echte stadsmus met nood aan een kick op je vakantie, of de muren van je gymzaal beginnen nu echt wel op je af te komen? Waag je dan eens aan fast hiking, zeg maar fitnessen in de bergen.

Ruil een overvolle gym in voor de natuur, de bergen en de minder platgetreden paden. Meteen de ideale gelegenheid om een nieuwe sport te ervaren en even tot jezelf te komen.

man trekking Decathlon Quecha

5. ZO VEEL MOGELIJK ZIEN IN ZO MIN MOGELIJK TIJD

We leven in een generatie die zoveel wensen en dromen heeft, maar tijd te kort komt. Benut dan zeker je vakantie of een weekendje weg om 's ochtends wat de fast hiken en in de namiddag met het hele gezin wat cultuur op te doen.

De perfecte manier om je te vergapen aan de mooiste panorama's, je vormpeil op te krikken en de rest van de dag van een welverdiende rust te genieten. En wie weet doe je al aan fast hiking zonder dat je echt door hebt!

NAAR BOVEN