5 TIPS OM MEER TE WANDELEN

Een sessie nordic walking of sportief wandelen duurt gemiddeld 1 tot 2 uur, inclusief opwarming, wandelen en stretchen. Je kunt je opwarming ook niet zomaar skippen, want dat verhoogt het risico op blessures, of het stretchen overslaan en het risico lopen dat je je nadien zo stijf als een plank voelt. Maar met werk, kinderen, het huishouden en al dat gependel is het bijna onmogelijk om je wandelingen er nog tussen te persen. Geen nood, wij hebben een paar tips voor je klaar om je te helpen je favoriete sport vaker te beoefenen!

newfeel sportief wandelen 500 lz19

GA WANDELEN IN DE MIDDAGPAUZE

Een eenvoudige oplossing: steek gewoon je outfit, wat water en je wandelschoenen in je tas! Zo ben je meteen klaar om een of twee keer per week in je lunchpauze te gaan wandelen. De ideale manier om dit vol te houden? Overtuig je collega's om de voordelen van nordic walking of sportief wandelen samen met jou te ontdekken. De extra zuurstof in je lichaam, zonder dat je er moe van bent geworden, maakt je direct ook efficiënter. Denk eraan om tissues, een kleine handdoek en deodorant mee te nemen, om je na het sporten wat op te frissen!

Leg een sportoutfit op je werk

Het voordeel van altijd een sportoutfit (en je stokken!) op je werk of in je wagen te hebben liggen is tweeledig. In de eerste plaats sta je zo altijd in de startblokken om direct na je werk met je wandel- of nordic walking groep op stap te gaan. Zo voorkom je dat je de moed verliest als je eenmaal thuis op de bank ligt! Aan de andere kant kan je, als je niet te ver van je werk woont, naar huis wandelen: probeer het eens uit, je zal direct zien hoe leuk dat is! Je verliest zo niets van je avond en bent bij thuiskomst volledig ontspannen.

sportief wandelen ochtend

ZET DE WEKKER IETS VROEGER

Een uur eerder opstaan zodat je kunt gaan wandelen? Je voorgangers hebben ervaren dat, als de eerste dagen eenmaal voorbij zijn en de nieuwe ochtendroutine is opgebouwd, ze de rest van de dag veel efficiënter zijn. Maar laten we eerlijk zijn, het moet leuk blijven en niet iedereen is een ochtendmens.

BOUW EEN ROUTINE OP DIE JE MAKKELIJK VOLHOUDT

Dit is iets heel persoonlijks. De ene maakt het liefst twee stevige nordic walking-trips per week in een club.De andere geeft de voorkeur aan een sportieve wandeling in groep op zondagochtend, en een derde wandelt het liefst elke dag naar het werk ... De routine die je volgt doet er niet toe, zolang je het maar volhoudt en je er goed bij voelt!

Ga met familie of vrienden wandelen in het weekend!

Kinderen hebben er vaak veel lol in om de nordic walking stokken uit te proberen. Net als hardlopen, kan je nordic walking of sportief wandelen ook naast je kind op de fiets, de step of de skeelers doen. En of je nu kiest voor sportief wandelen of nordic walking, het is het ideale moment voor een goed gesprek met je vrienden...

NAAR BOVEN