5 VOORDELEN VAN FIETSTOCHTEN

Een lange fietstocht? Geen betere manier om eropuit te trekken met het hele gezin, mooie landschappen te verkennen tijdens het weekend en je gezond en vrij te voelen! Hier volgen 3 goede redenen om er vandaag nog mee te (her)beginnen.  

Nummer 1

OMDAT HET GOED IS VOOR DE GEZONDHEID

Het is algemeen bekend: fietsen is een volledige workout van het lichaam en dus perfect om in vorm te blijven. Regelmatig en op gematigd niveau fietsen, vermindert het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en een verhoogde bloeddruk. Fietsen is dus goed voor het hart en het uithoudingsvermogen en wordt daarom ook aangeraden om de spieren en het lichaam te versterken en om zware benen te bestrijden. Wil je afslanken, dan helpt fietsen om een strakker figuur te kweken en cellulitis te bestrijden. Ter info: tijdens een uur licht intensief fietsen met een gemiddelde van 16 km/h verbrand je ongeveer 250 calorieën. Fietsen is dus goed voor de moraal! Of je nu intensief fietst of niet, fietsen heeft ook positieve psychologische effecten op stress, het welzijn, het geheugen en zelfs de slaap.  

number2

OMDAT JE OOK UITSTAPJES KUNT MAKEN

Fietsen is ook de ideale manier om je omgeving te herontdekken, te reizen en te genieten van landschappen die je met andere vervoersmiddelen waarschijnlijk niet had ontdekt. Dankzij fietstochtjes over fietswegen en andere routes kan je de vertrouwde paden rondom je achterwege laten, ook op vakantie. Of je nu vertrekt voor een tocht van 30 minuten, een dag, een weekend of zelfs een paar weken, de fiets brengt je zonder problemen overal en dat zonder enige prestatiedrang. Het voornaamste doel van fietsen, buiten de voordelen, is het delen en het vastleggen van beelden en herinneringen die enkel op de fiets gemaakt kunnen worden. Om nog verder te ontvluchten kan je misschien een reis maken met de fiets, van etappe tot etappe naar je eindbestemming. Eerst een kleine reis… Later misschien een wereldreis, wie weet?

Nummer 3

OMDAT HET ECOLOGISCH IS

Met de fiets vermijd je niet alleen de file 's morgens, je bent tegelijkertijd ook heel ecologisch bezig!

We kunnen er niet omheen, de fiets is minder luidruchtig en vervuilend dan andere vervoersmiddelen en fietsen is bovendien een manier om de natuur te herontdekken en ook te beschermen.

En buiten het onderhoud kost je fiets je niets. Want de brandstof, dat ben jij! Dus ja, naast het ecologische aspect bespaar je ook heel wat door de fiets te nemen!

ROCKRIDER kennismaking
Nummer 4

OMDAT JE HET MET HET GEZIN KAN DOEN

Fietsen is een toffe, goedkope en bindende buitenactiviteit. En het is algemeen bekend: kinderen fietsen heel graag! Waarom ze dan niet al fietsend door stadsparken en veldwegen hun stad of andere regio's op vakantie leren kennen? Je houdt er gegarandeerd mooie herinneringen aan over en een volledig ontspannen gevoel! Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een aangepast kinderzitje of een aanhangwagen voor de fiets, er staat namelijk geen leeftijd op het ontdekken van prachtige landschappen! Maar je hoeft niet alleen met je gezin te fietsen: ook met je vrienden, je wederhelft of gewoon alleen kan je prachtige landschappen ontdekken.

Nummer 5

WANT ER IS VOOR IEDER WAT WILS

Fietsen is een veelzijdige discipline, toegankelijk voor iedereen en met verschillende voordelen, ongeacht je leeftijd! Deze sport heeft heel weinig contra-indicaties, alleen als je rug- of gewrichtsproblemen hebt. Of je nu met lichte intensiteit fietst als ontspanning, met gemiddelde intensiteit op ontdekking vertrekt of actief op avontuur gaat, fietsen is geschikt voor iedereen! Je hoeft enkel de fiets te kiezen die het best is aangepast aan jouw noden.

En, waar brengt jouw volgende rit je naartoe?

NAAR BOVEN