6 VOORDELEN VAN PAARDRIJDEN IN DE WINTER IN PLAATS VAN IN DE ZOMER

Na alle regen die er de afgelopen maanden is gevallen, verlangen we allemaal sterk naar de lente. Maar voordat je met al het wachten op de terugkeer van het mooie weer de winterblues binnenlaat en je definitief overgeeft aan de depressie, vind je hieronder enkele elementen die je eraan zullen herinneren dat het in de winter nog niet zo slecht is als je denkt.

number_1

GEEN INSECTEN

Het grote voordeel van de vrieskou is dat we eindelijk vaarwel kunnen zeggen tegen alle vliegende insecten die maar om ons heen blijven draaien. En je hoeft niet om de vijf minuten je opnieuw in te smeren omdat je citronella alweer is vervlogen...

number_2

DE BERUCHTE BRUINE STREPEN

Als je in de zomer gaat paardrijden, word je nooit egaal bruin. Mooi die strepen als je een jurk of bikini draagt... Niet dus!

number_3

STIKKEN IN JE KLEREN

Hij kan nog zo licht zijn, maar je paardrijbroek sluit wel strak aan. Je gaat onvermijdelijk zweten in je jodhpur, terwijl alle mensen buiten de manege lekker rondwandelen in een short.

number_4

HET STOF

De vochtigheid in de winter heeft in elk geval als voordeel dat je geen last hebt van stof. In de zomer daarentegen blijft het allemaal op je zweterige huid plakken. We weten allemaal welke kleur het water heeft als je 's avonds een douche neemt...

number_5

HET SCHITTERENDE KAPSEL ALS JE JE HELM AFZET

In de winter hoef je je niet zo'n zorgen te maken over hoe je haar zit na een training. In de zomer daarentegen, als het goed warm is onder je helm, krijg je een even vernederend als onwaarschijnlijk kapsel.

number_6

DE LANGERE DAGEN HEBBEN ZO HUN NADELEN

Want als de dag aanbreekt om 5u, moet je vroeg opstaan om nog bij fris weer te kunnen gaan rijden. Dat voelt toch anders dan je lekker nog eens omdraaien als je wekker gaat.
 
Het belangrijkste is om altijd positief te blijven.

DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN!

Tips
Je hoeft geen topruiter te zijn om een lange tocht te paard te maken. Of je er nu een paar uur of meerdere dagen op uit trekt, het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt bij alle drie de gangen van je paard én dat je je zelf wat uit de slag kunt trekken.
Tips
halster
Een halster is een harnas die wordt gebruikt om het paard te hanteren, te begeleiden aan de hand, of vast te kunnen zetten.
Tips
De schouderbinnenwaarts ligt aan de basis van het werk op twee vlakken. Je kan de oefening in drie gangen uitvoeren. Het is een uitstekende oefening om het paard soepeler te maken en zijn achterhand te activeren terwijl hij ontspannen is.
Tips
longeren ruitersport
Longeren is de basis van het leerproces van een paard. Het regelmatig longeren van je paard is belangrijk om zijn algemeen gedrag en voortbeweging te observeren, en om eventuele spierzwaktes te analyseren zodat daarop gewerkt kan worden. Materiaal en tips: we vertellen je er alles over!
NAAR BOVEN