8 IDEETJES VOOR VOETBALSPELLETJES IN DE TUIN!

Voetbal is universeel, je hoeft niet altijd je huis uit om het te spelen, tenminste voor de gelukkigen die thuis een tuin hebben! Wij stellen je enkele ideetjes voor om leuke momenten te beleven én je techniek te trainen!

idées de jeux foot pour le jardin

Een precisiespel met het doel

Crossbar Challenge 

Voor deze uitdaging heb je een tuindoel nodig (vast of opblaasbaar). De uitdaging is om de lat van het doel zo vaak mogelijk te raken in 15 seconden tijd. Let op! Deze game is erg verslavend! ;-)

Schieten met een doelwit

Darts maar met een voetbal? Je kunt een precisiedoek gebruiken om je traptechniek te verfijnen! Het idee is om voor elke zone op het doek (of zone in de goal als je geen precisiedoek hebt) een aantal punten te definiëren en een aantal pogingen vooraleer je de "wedstrijd" start. Je kan dit alleen of met anderen spelen en de regels daarop afstemmen. Alleen geef je jezelf bijvoorbeeld een maximum aantal pogingen om een ​​bepaald totaal te bereiken. Als je tegen anderen speelt, kies je het aantal pogingen en de persoon met de meeste punten wint het spel. Je kan (zoals bij elk spel dat we hier voorstellen) ook in teams werken: team mama tegen team papa?!

idées de jeux foot pour le jardin

Draaien met de keeper

Het doel is om aan het begin van het spel een aantal punten te bepalen, waarbij elke speler bijvoorbeeld 5 of 10 punten heeft. Je moet voor dit spel met minimaal 3 spelers zijn.

We beginnen met een "bewaker", de doelman -of vrouw dus, een "schutter" en een "toeschouwer".

De schutter schiet naar doel en als hij scoort, verliest de bewaker een punt en krijgt de schutter het recht om nog eens te schieten. Als de bewaker het schot stopt, of de schutter trapt naast doel, moet de bal zeer snel worden overgebracht naar de toeschouwer die schutter wordt. De 1e schutter sprint naar doel, hij wordt bewaker en moet nu zijn punten verdedigen. De eerste bewaker wordt toeschouwer. En zo wissel je door. Je moet de wissels proberen zo snel mogelijk te doen en heel snel te gaan in de baloverdracht. Je kan de winnaar bepalen met de speler die de meeste punten heeft na x aantal rondes. Of je kan doorspelen tot er van de drie nog maar één iemand punten heeft.

idées de jeux foot pour le jardin

Van doel naar doel

Hiervoor heb je twee doelen of mini-doelen nodig. Met een kledingstuk of ander materiaal bepaal je het midden van het veld. De bedoeling van het spel is om vanop je eigen helft een doelpunt te maken. De tegenstander mag verdedigen, tackelen,... maar mag zijn handen niet gebruiken om jij of je schot te stoppen. Wanneer je met de bal jouw eigen helft van het veld passeert, moet je de bal afgeven aan je tegenstander, zelfs als je niet kon schieten. De eerste die tien tegendoelpunten slikt, verliest de partij.

idées de jeux foot pour le jardin

 Bal in de lucht houden

De Duitser

Hiervoor moet je jongleren én naar doel trappen, telkens zonder dat de bal de grond raakt. Je kan kiezen hoeveel punten elk deel van je lichaam oplevert. Bijvoorbeeld: als een speler rechtsvoetig is, zal een doelpunt met zijn rechtervoet 1 punt opleveren. Een doelpunt met de linkervoet zou dan 2 punten kunnen opleveren, met het hoofd 3 punten, met een volley of omhaal 4 punten.

De Braziliaan

Nog een jongleerspelletje dat je misschien leuk zult vinden! Het doel is om te jongleren en de bal aan elkaar door te geven (minimaal twee spelers) zonder dat de bal de grond raakt, en dit zo lang mogelijk. Als de taak te moeilijk wordt, kun je toestaan ​​dat de bal éénmaal op de grond botst.

De jongleerwedstrijd

We kunnen niet praten over voetbal in de tuin zonder te praten over de befaamde jongleerwedstrijden. Je kunt het spel een beetje opfleuren door te wisselen tussen de rechter- en linkervoet, het hoofd te gebruiken of andere uitdagingen tussendoor. Een tip voor de balgoochelaars onder ons: waarschuw je tegenstander om een ​​bezigheid te vinden, want het kan best lang duren voordat de bal valt!

idées de jeux foot pour le jardin

De bruggetjes, poortjes of panna-wedstrijdjes

We eindigen met een spelletje voor de deugnieten...

Je kunt een kleine panna-competitie houden! ("Panna battles", kijk zeker eens naar een voorbeeld op het internet). Je hebt er zelfs geen groot speelveld voor nodig. Ons advies om de wedstrijd wat op te fleuren: hang er een kleine inzet of belofte aan vast (bv: wie doet de afwas?), het maakt het spel nog leuker (of spannender)!

NAAR BOVEN