ALLES WAT JE WIL WETEN OVER ZUMBA

number_1

DE REDENEN VOOR HET SUCCES VAN ZUMBA

Zumba is een aanstekelijke fitnessworkout die iedereen blijft verleiden en verrassen! Voor dit enorme succes van zumba zijn er verschillende redenen:

- Het is eenvoudig: iedereen kan meedoen, de danspassen zijn gemakkelijk uit te voeren.

- De Latin-sfeer: je wordt automatisch meegetrokken door de muziek en de opzwepende ritmes van Salsa, Merengue, Cumbia, Samba enz.

- Je wordt er slanker van: terwijl je intensief beweegt op de aanstekelijke muziek, verbrand je flink wat calorieën, tot wel 800 tijdens een uurtje zumba.

- Het is leuk: je leeft je helemaal uit in een groot, swingend feest en traint zonder dat het zo aanvoelt.

- Het is een complete discipline: je traint iedere spiergroep in je lichaam, geen enkel stuk wordt vergeten!

- Je kunt het overal doen: eens je de bewegingen en basispassen onder de knie hebt, kun je ze overal doen.

number_2

DE VOORDELEN VAN ZUMBA

Met zumba doe je serieus wat cardio, maar het is ook een uitstekende figuurtraining. Je buik- en beenspieren worden flink aan het werk gezet. Het helpt om je houding te verbeteren en een slanker figuur te krijgen. En bovenal beleef je er heel wat plezier aan. Iedere les verloopt spontaan, brengt iets nieuws en creëert een echte wisselwerking tussen de deelnemers. Dit is iets heel anders dan saaie fitnessoefeningen waarbij je steeds dezelfde bewegingen of reeksen moet herhalen. Je swingt erop los, leeft je uit en wordt er helemaal energiek en vrolijk van.

number_3

VOOR WIE HOUDT VAN AFWISSELING

Tips voor iedereen die graag eens iets nieuws probeert! Zumba bestaat in verschillende vormen en blijft zichzelf heruitvinden. Hier zijn 2 varianten die je kunt uitproberen:  

ZUMBA TONING: 

Wat is  zumba toning? Zumba toning is geïnspireerd op de klassieke zumba en sterk daarmee verbonden. Het combineert de dansbewegingen met accessoires zoals toning sticks. Ideaal voor wie al meer gevorderd is in zumba of dol is op Latijns-Amerikaanse dans en de lat wat hoger wil leggen om een slanker, strakker silhouet te krijgen. In de praktijk betekent dit dat je tijdens het dansen extra spierverstevigende oefeningen doet! De armspieren worden getraind met behulp van lichtgewicht toning sticks. Op het ritme van de muziek worden alle doelzones aangepakt: armen, buik, billen. Een uurtje dansen, bewegen, genieten en intussen ongemerkt je lijf strakker maken!

ZUMBA SENTAO:

In deze vernieuwende vorm van zumba wordt een stoel als 'danspartner' gebruikt. Het is een zachte mix van een bruisende fitnessparty met een meeslepende choreografie. De stoel versterkt het evenwicht en stabiliseert de spieren van het bovenlichaam. Het geeft een nieuwe dimensie aan de cardiotraining die nog doeltreffender wordt. Je traint met je eigen lichaamsgewicht om je spierkracht te vergroten, voor een mooiere spierdefinitie en meer uithoudingsvermogen. Resultaat: een strakker figuur door lekker te dansen, te zwieren en te schudden.     Je hebt het vast al begrepen, zumba is een complete discipline die zichzelf blijft heruitvinden om je nieuwe manieren te bieden om jezelf te overtreffen. Ideaal om dat droomlichaam te krijgen, calorieën te verbranden en samen met vriend(inn)en een ontspannen en gezellig moment te beleven!

NAAR BOVEN