18 Tips
Pages
teaser-alpinisme-Kirgizië
Wij in het kleine West-Europa denken maar al te vaak dat de Alpen de enige bergen zijn die ertoe doen... Toch valt er op onze mooie planeet nog heel wat anders te verkennen. Een bestemming die zeker niet op je to-dolijst mag ontbreken, is een wondermooi land in Centraal-Azië: Kirgizië.
teaser-pierre-voorbereiden-tocht-alpinisme
Elke alpinist weet dat je niet alleen altijd een testklim moet uitvoeren voordat je een top probeert te bedwingen.Je kunt er nooit helemaal zeker van zijn of een klim zal slagen, omdat je rekening moet houden met talloze factoren.
een-ijsbijl-kiezen
Een uitrusting aanschaffen om aan alpinisme te doen, is goed. Maar een goede uitrusting aanschaffen, is nog veel beter! Een ijsbijl is onontbeerlijk in je uitrusting. Er zijn enorm veel modellen op de markt. Hoe maak je dan de juiste keuze?
omgang-pbm-klimset
Je hebt beslist! Na enige tijd materiaal te hebben gehuurd, wil je nu investeren in je eigen materiaal. Prima!Je gaat dus een klimtouw moeten kiezen en een klimgordel, een helm, klimsetjes, karabiners, slings, een zekeringssysteem, ...
teaser-tent-op-sneeuw-alpinisme
In het hooggebergte zijn er (gelukkig) nog veel zones met eeuwige sneeuw… In die mate zelfs dat je op lange tochten je tent soms op een besneeuwde ondergrond zal moeten opstellen.De eerste vraag die je dan stelt is:is de plaats waar ik mijn tent wil opzetten veilig?
Zekersysteem simond
Ontdek onze tips om je te helpen een zekersysteem te kiezen. Grigri, Toucan, Karo... Grigri, Toucan, Karo... er bestaan tal van apparaten om te zekeren. Hoe kies je de juiste?
karabiner simond
D-vormig of HMS, met schroefsysteem of automatisch... er bestaan verschillende soorten karabiners ...
klimhelm bergbeklimhelm
Polycarbonaat of ABS? Achter die technische termen zitten verschillende voor- en nadelen. Hoe weet ik wat ik nodig heb? Ontdek onze tips om je te helpen een klimhelm te kiezen.
slackline simond
Slacklines zijn er in verschillende breedtes en lengtes. Hoe kies je de juiste? Ontdek al onze tips om een slackline te kiezen
NAAR BOVEN