AQUARUNNING IN DE KIJKER

Aquarunning is dé nieuwe trend in de wereld van de 'aquasporten'. De afgelopen jaren schoten de nieuwe zwembadsporten als paddenstoelen uit de grond: aquabiking, aquaboxing, aquayoga ...
en ook dit jaar krijgen ze de nodige aandacht.

 

We hebben de verschillende aquasporten al eens op een rijtje gezet, tijd nu om even dieper in te gaan op aquarunning, een sport die vooral bij vrouwen in trek is!

number1

HOE VERLOOPT EEN SESSIE AQUARUNNING?

Je kunt deze sport op twee manieren beoefenen: op een speciale loopband voor onder water of op de bodem van het zwembad.

In het eerste geval wordt er een loopband in het water geïnstalleerd, die naar boven helt.

 

Zodra je je waterschoenen hebt aangetrokken, ga je op de loopband staan en steun je op de stang ter hoogte van je armen (het water komt dus tot aan je middel).

 

In tegenstelling tot een traditionele loopband, heeft deze loopband geen motor of automatische weerstand. De band volgt dan ook jouw tempo en zorgt ervoor dat je je benen, dijen en bilspieren traint.

Heeft jouw zwembad geen loopbanden in huis? Geen paniek, je kunt ook zonder loopband aan aquarunning doen! Je hebt dan alleen een gordel en speciale waterschoenen nodig. Die zorgen ervoor dat je stevig staat en je niet kan verwonden aan de bodem.

 

Je loopt zoals je dat altijd doet, maar dan in het water!

number2

WAAROM IS AQUARUNNING GOED VOOR MIJN LICHAAM?

Bij dit soort work-out gebruik je alle spieren van je onderlichaam: je kuiten, je dijen, je bilspieren, maar ook je buikspieren.

 

Wil je je hele sessie lang een goede houding aanhouden, dan raden we je bovendien aan om je buikspieren goed op te spannen (je heupen en schouders mogen niet bewegen).

 

Het is ook een zogeheten cardiosport, die je vetten doet verbranden en je hart sterker maakt.In tegenstelling tot hardlopen blijven je gewrichten gespaard bij aquarunning, waardoor je minder risico loopt op blessures. En dankzij het masserende effect van het water krijgt je huid zijn strakheid weer helemaal terug.

NAAR BOVEN