ZONDER WIFI, MET ELKAAR!

Buitenleven in de natuur, kamperen, vuur maken, samenzijn met mijn gezin en back to basics gaan..dit maakt van mij de gelukkigste vrouw op aarde maakt. En niet alleen van mij maar ook van mijn man en kinderen. Want even terugplooien naar de essentie en even alles uitschakelen, het is iets wat elk gezin af en toe eens zou moeten doen.

Kamperen met kinderen - www.leukewereld.be

ZOEK EEN LEUKE LOCATIE !

En daar hoef je zelfs niet te ver voor te gaan, want dichtbij kamperen is ook gewoon superleuk. Op mijn blog maakte ik een lijstje met de allerleukste natuurcampings in onze buurt. Bestudeer de plattegrond van de camping voordat je definitief een reservatie maakt.

Met kleine kinderen heb je liever een plek in de schaduw dan in de volle zon en ook is een plek die heel hoog ligt, naast het restaurant of de disco is niet aan te raden.

Of … je kan ook gewoon je tent in je tuin opzetten, zoals wij afgelopen zomer deden. " Welkom chez camping Pierre & Lobke " 
 

Family camping - www.leukewereld.be

WAT NEEM JE ZEKER MEE?

Misschien wel het allerbelangrijkste als je gaat kamperen met kleine kinderen is een warme slaapzak want het kan behoorlijk afkoelen ’s nachts. Een slaapzak moet genoeg warmte geven t.o.v. de buitentemperatuur, compact te vervoeren zijn en niet te lang of te klein zijn voor je lichaam. Heb je het snel koud ’s nachts?

Investeer dan in een binnenslaapzak van fleece. En leg ook een muts naast je. Zet hem op als je het koud hebt want de meeste lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Een slaapmatje of een veldbed zijn ook onmisbaar als je goed wilt slapen ’s nachts. Heel gemakkelijk zijn zelfopblaasbare matjes die je heel gemakkelijk compact kan opvouwen. Een tent, uiteraard! Ga ook hier voor een tent die groot genoeg is voor heel je gezin en die je compact kan vervoeren. Kookgerei is ook niet te vergeten tijdens je kampeervakantie.

Denk aan een klein handig kookstelletje (gasvuur), een kookpannetje, bordjes en bekers, een zakmes, een lepel en een aansteker.

Weet je wat superleuk is als bord? Een frisbee! Handig en licht en leuk om tussendoor mee te spelen als je op reis bent ;) 

Verder heeft je kampeeruitrusting nog een kampeerlichtje nodig, een poetsdoek van viscose, rugzak, muggenwerend middel, zonnecrème, petje, handschoenen, WC-rol, kompas, vochtige doekjes, drinkfles, een EHBO-doos…

En…een tent hoef niet saai te zijn! Laad je achterbak vol met leuke accessoires zoals lampionnen en kaarsjes. Zo fleur je de tent op én heb je direct een handig herkenningspunt voor de kinderen. Win-win! Voor de kinderen neem je zeker ook wat speelgoed en leuke spelletjes mee voor als het regent.

Schermen en iPads laat je beter thuis. Je ging toch ontkoppelen midden in de natuur? Daar heb je geen WIFI voor nodig, maar heb je elkaar voor.

Kamperen met kinderen - www.leukewereld.be

TIP :
"Heb je iets oudere kinderen? Bereid ook hen alvast voor op de kampeervakantie. Zo kan je hen al laten spelen en oefenen met een zaklamp of alvast een paar keer in een slaapzak laten slapen"

Kamperen met kinderen - www.leukewereld.be

EN WAT MET ETEN?

Eten…heel veel eten kan je al van thuis uit meenemen, laad je koffer vol! Denk aan ontbijt zoals brood, crackers, choco, granola, kaas, fruit voor een paar dagen. Ook voor het middag-en avondmaal kan je al heel wat meenemen van thuis uit zodat je op vakantie enkel nog moet zorgen voor worstjes voor de BBQ of verse broodjes.

Kamperen met kinderen - www.leukewereld.be

BEREID JE GOED VOOR

Voor je enthousiast vertrekt met heel je gezin, raadpleeg je best de weersvoorspellingen via internet. Bij de plaatselijke toeristenbureaus verzamel je ook gratis informatie bij het Toeristenbureau. En kijk ook na waar je terecht kan op hulp te vragen, denk aan dokters of ziekenhuizen, you’ll never know.

Erg handig is om een checklist te maken! Een checklist is het ideale middel om niets te vergeten. Maak er bijvoorbeeld één voor jezelf, één voor de kinderen, en één voor in de auto. En dan afvinken maar!

Kamperen met kinderen - www.leukewereld.be

Wie is Lobke Gielkens ? 

Nononsensmama Lobke Gielkens (36) is een drukbezette mama van drie en plusmama van één. Hoofdredactrice Femma Magazine, freelance journaliste voor verschillende (online) magazines waaronder Maison Slash, blogger op leukewereld.be. Auteur van verschillende boeken waaronder haar laatste Happy Kids. Houdt van korte en lange reizen met haar kroost, de wereld ontdekken, buiten zijn, back to basics. 

NAAR BOVEN