97 Tips
Pages
Op kamp met de jeugdbeweging: een familiegebeuren
Met meer dan dertig jaar kampervaring kan ik me ondertussen wel een expert noemen in valiezen maken voor op kamp. Heb jij dit jaar ook een telg die meegaat op kamp met de Chiro/Scouts/KLJ/ …? Dan deel ik hier met veel plezier mijn 10 musthaves voor de trekkersrugzak!
Klaar voor een eerste trekking en bivak-ervaring? Waarom niet eens Peru proberen? Wendy van de blog Shades Of Ghent probeerde de vijfdaagse Salkantay Trek uit, lees hier haar ervaring!
EHBO op trektocht
Je EHBO-set is een belangrijk item in je rugzak tijdens diverse avonturen. Is het nu een dagtocht of meerdaagse trekking, in ons vlakke landje of in de bergen... Het komt steeds van pas. Ambassadeur Yanick Bos van vzw Great By Nature geeft tips en uitleg !
waste free camping tips
Een tent kopen en kamperen komt met een grote verantwoordelijkheid. Met Marie's groene tips kampeer je binnenkort 100 % waste free
onderhoud je tent
Ga je kamperen dit weekend? Overweeg je wel eens je tent te laten staan op de camping? Voor je het opgeeft : Lees dan nog snel even dit...
japan met een baby
Hoe drie passies combineren in één avontuur: een van onze favoriete landen, backpacken ... en ons gezinnetje! Ik vertel je met plezier alles over onze fantastische reis: een pelgrimstocht naar Shikoku met de baby.
teaser-rwanda-landschap
Nieuwe bestemmingen ontdekken is mijn passie. Maar in Rwanda ben ik echt mijn hart verloren. En altijd ben ik zo blij als een kind wanneer ik er opnieuw naartoe mag. Ik heb intussen zowat het hele land verkend, ook de meer afgelegen streken die je vaak alleen te voet of met de motor kunt bereiken. Klaar om te vertrekken? Let's go!
Wat neem je mee in je rugzak als je gaat wandelen met een jonge tiener - teaser
Een rugzak klaarmaken is niet altijd even eenvoudig, maar als je dit niet op voorhand doet, dan riskeer je daar de volgende dag de prijs voor te betalen. Eerst en vooral is het belangrijk om de juiste rugzak te kiezen voor je kind. Afhankelijk van de rugzak die je kiest, kan je kind meer of minder meenemen. De ultieme doelstelling? Een zo licht mogelijke rugzak meenemen zonder dat je iets vergeten bent!
teaser-zweden
Iedereen wil tijdens zijn vakantie even ontsnappen aan alle rush en genieten van de nodige rust. Yannick en Lesley van de blog hetisdemerckx.be probeerden het kano & kampeer-concept samen uit voor een week in de wondermooie omgeving van Zweeds Värmland.
NAAR BOVEN