BLIJF IN VORM TIJDENS DE WINTERSTOP!

De oefeningen die ik je voorstel, zijn doeltreffender voor voetballers als je ze aanvult met een loopprogramma.Wil je daar meer over weten?

Football_enrainement_fractionn_kipsta_offsaison
number1_decathlon

INTERVALTRAINING: IDEAAL VOOR HET UITHOUDINGSVERMOGEN

Hier gaat het erom je spierspanning te onderhouden, maar niet te agressief, want daarvoor is de periode niet geschikt.

Na elke oefening neem je een rustpauze gelijk aan de duur van de oefening. Anders gezegd, na elke oefening van 30 seconden, rust je 30 seconden. De sessie mag niet langer duren dan 15 minuten (recuperatie inbegrepen),  

Geef de voorkeur aan oefeningen zoals squats, voorligsteun, jumpsquats, squats met benen uit elkaar of tegen elkaar, zijdelingse plankhouding op linker-/rechterelleboog, pompen of sit-ups. Jij kiest de spier die je wilt versterken en de aangepaste oefening. 

Het is vooral van belang het ritme van 30 seconden uitvoering/30 seconden rust te respecteren. Zo werk je op uithouding terwijl je ook calorieën verbrandt.

Nogmaals, het is ideaal om te beginnen met lopen en daarna een sessie te doen zoals ik net heb omschreven.. 

Gerecupereerdtirement_rration_football_kipsta
number2_decathlon

STRETCHING: ONMISBAAR VOOR EEN GOEDE RECUPERATIE

Na deze korte maar intense sessie, raad ik aan om ten minste 3 minuten te stretchen. Geef vooral aandacht aan de kuitspieren, de adductoren en de hamstrings. 

ONZE ANDERE VOETBALTIPS!

Tips
voetbalplezier
Elke voetballer weet dat het door de grillen van het leven op een bepaald moment heel makkelijk kan zijn om het voetbalveld te laten voor wat het is. Maar als je bij wijze van spreken al tegen een bal kon trappen voor je kon stappen, en voetbal in je bloed zit, ga je de competitie vroeg of laat missen.
Tips
voetbal koud weer
Nu het weer kouder wordt, begin je je hoofd al te breken over welke outfit je tijdens wedstrijden en trainingen moet dragen! Hoe geef je de kou geen kans, zonder dat je te veel transpireert en toch nog in alle vrijheid kunt bewegen?
NAAR BOVEN