CANI-HIKE, EEN UITSTEKENDE FAMILIEACTIVITEIT

Voor iedereen toegankelijk, klein en groot, beginnend of beoefend sporter. Cani-hike is eigenlijk wandelen met je hond maar dan zonder het eindeloze gevecht met de lijn, die vol enthousiasme wordt getrokken door je hond. Nee, bij het cani-hiken moet hij je net wel verder trekken! Jouw trouwe metgezel zal je dankbaar zijn voor deze onvergetelijke momenten.

cani_randonnée_islandis_chien
number1_decathlon

HET NODIGE MATERIAAL

1. EEN HARNAS AANGEPAST AAN DE LICHAAMSBOUW VAN JE HOND

Het is belangrijk om een goed harnas te kiezen, voor een maximaal comfort en bewegingsvrijheid tijdens "het trekken". Dit is essentieel om blessures bij je hond te voorkomen, want soms kunnen dergelijke blessures zelf onomkeerbaar worden.

2. EEN ELASTISCHE REKKER

Dit dient om de schokken op te vangen, voor jou maar ook voor je hond.

3. EEN RIEM VOOR CANI-HIKE

De riem verdeelt de trekkracht van je hond ter hoogte van je bekken. Deze bestaat uit 2 maten: junior en volwassen. Uitgerust met verstelbare riempjes en dus aanpasbaar voor elke lichaamsbouw.

cani_randonnée_chiens_sports_outside
number2_decathlon

MIJN HOND

Alle rassen kunnen cani-hike uitoefenen als jouw hond in goede gezondheid verkeerd.

Opgepast, je wacht best tot je hond volgroeid is (dit is meestal tussen 1 en 1,5 jaar, vraag je dierenarts om advies) voordat hij mag trekken in een harnas. Dit om gewrichtsschade en andere blessures te vermijden.

cani_randonnée_decathlon_chien
number3

ONDERWEG

1. Denk eraan om een drinkbus mee te nemen.

2. Geef voorkeur aan onverharde wegen in het bos. Verharde wegen kunnen wondjes veroorzaken op de kussentjes van je hond wanneer hij trekt. 

Heb je nog vragen? Word lid van onze Facebook-pagina en stel ons al jouw vragen!

DEZE TIPS KUNNEN OOK INTERESSANT VOOR U ZIJN:

Tips
hondensport
Om te beginnen met sporten met je aangelijnde hond, moet hij minstens 1 jaar oud zijn om onomkeerbare gewrichtsschade te voorkomen. Een bezoek aan de dierenarts is sterk aan te raden om er zeker van te zijn dat je trouwe viervoeter gezond is.
Tips
Canicross
Canicross is een sport die is overgewaaid uit Canada. Het is een leuke manier om samen met je hond te lopen, en een veeleisende uitdaging waarbij je niet enkel je conditie traint in duo, maar ook je onderlinge band versterkt.
NAAR BOVEN