CROSSTRAINING: WAAR BEGIN JE ER BEST AAN?

Crosstraining trekt je aan, en je wil er graag eens van proeven om zo je grenzen te verleggen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! En in de plaats van jezelf te overtreffen, waarom niet eerst even beginnen met je deur uit te stappen? Lijkt je dat wel wat? Thuis, op je eigen ritme en zonder druk, of in een crosstraining centrum begeleid door coaches en in het gezelschap van gelijkgestemden ... wij zetten alle tips en tricks even op een rijtje.

nummer-1

THUIS AAN CROSSTRAINING DOEN, KAN DAT?

Net zoals voor een goede crosstraining-WOD begin je met een stevige opwarming, om vervolgens de intensiteit op te voeren. Laat ons even kijken waarom thuis trainen zo voordelig kan zijn.

crossfit_dips
Jezelf overtreffen ... bij je thuis

Gemakkelijk, dacht je? Jammer genoeg zijn er ook een paar nadelen. Een van de nadelen van thuis trainen is ... dat je thuis traint. Allereerst kan begeleiding van een crosstraining-coach wonderen doen. Het juiste gewicht, de juiste bewegingen, de juiste houdingen ... Dankzij coaching ga je beter presteren en draag je meer zorg voor je lichaam. En doorgaans is het gemakkelijker om tot in een club te gaan, net ietsje handiger dan je coach mee naar huis te nemen! Je zal ook snel merken dat het lastig is om thuis al het nodige materieel te verzamelen voor de trek-, duw- en tiloefeneningen tijdens een sessie crosstraining. En dan hebben we het nog niet over de plek die je nodig hebt om alles te stallen! Nog iets: jij mag je sport dan fantastisch vinden, het kan best zijn dat je buurman het lawaai van je work-out maar matig kan appreciëren. En ten slotte, als je jezelf wil uitdagen en je grenzen verleggen, dan komt een aanmoediging altijd van pas. Crosstraining is eigenlijk een groepssport. Je kan uiteraard thuis meedoen aan videosessies, maar anders zal je merken dat je tijdens de laatste herhalingen van een sessie dat extra schouderklopje best wel kunt gebruiken.

Geen stress tijdens de press

Het klopt dat thuis trainen de dingen wel wat eenvoudiger maakt: je hoeft je horloge niet in het oog te houden, je moet je niet verplaatsen... 's Ochtends om fris als een hoentje naar het werk te vertrekken, 's avonds net voor je uitgaat ... je kan je sessies helemaal afstemmen op je tijdsbesteding. Thuis beginnen kan ook helpen om jezelf te testen zonder pottenkijkers. De gezelligheid en solidariteit van een crosstraining-zaal, oké, maar alles op zijn tijd. En uiteraard bepaal jij dan hoe je traint afhankelijk van je noden en je vormpeil. Kortom, thuis trainen geeft je meer flexibiliteit. En komt dat even goed uit, want flexibiliteit is één van dé sleutels bij crosstraining!

crosstraining-handstand
number-2

DE CROSSTRAINING-BOX TREKT JE AAN?

Geen twijfel mogelijk: een box is de beste manier om te proeven van crosstraining en de sport ten volle te beleven. Olympische halterstangen, bumperschijven, kettlebells, ringen, wall ball, battle rope ... Al het materiaal ligt voor je klaar, zodat je in alle comfort je grenzen kunt verleggen. Het is ook extra bron van motivatie. Vaak is het lastigste deel van een WOD uit je luie zetel stappen en eraan beginnen. In een crosstraining-zaal maak je kennis met een hele community van gelijkgestemde zielen en bevlogen beoefenaars die je ondersteunen en aanmoedigen. En wil je je limieten aftasten en je grenzen verleggen, dan komt dat van pas, geloof ons! En kies je voor de crosstraining-box, dan word je ook en bovenal begeleid door ervaren en gediplomeerde trainers en trainsters. Voor aanmoedigingen, maar dan met een officieel kantje? Niet alleen dat! De coaches staan je bij met raad en daad, helpen je een programma op te stellen met een intensiteit afgestemd op je niveau, en denken vooral aan je gezondheid en welzijn. Een box heeft dus niets dan voordelen? Toch bijna niet. De grootste hinderpaal is misschien de kostprijs. Want ja, crosstraining-box, dat wil zeggen maandabonnement. En hoewel crosstraining de eigen grenzen blijft verleggen - net zoals zijn beoefenaars - heb je misschien nog geen club bij je in de buurt. Wat doe je dan? Lees dan vooral even voort.

number 3

WAT DACHT JE VAN DE FITNESSCLUB?

Geen box in de buurt? Geen nood, een fitnessclub kan het perfecte alternatief zijn, en net dat tikkeltje betaalbaarder. Alles hang natuurlijk af van de club. Uiteraard mag je een goed uitgeruste zaal verwachten met bars, halters, gewichten en andere gietijzeren trainingskompanen. Maar dat is maar één deel. Ook weight bags, battle ropes, kettlebells enz. zijn van tel. Je checkt best dus even welk materiaal er wel en niet is in de fitnessclub in je buurt.

NAAR BOVEN