DE ELEKTRISCHE FIETS: VOOR MEER FIETSPLEZIER

Je houdt er wel van om te gaan fietsen, maar .. wanneer? Hoe? En met wie? Misschien heb je geen baat bij een gewone fiets, maar is een elektrische fiets eerder iets voor jou? Dankzij de vele voordelen is de keuze vaak snel gemaakt! Je zult ervan genieten om vaker te kunnen sporten en je op een ecologische manier te verplaatsen, zowel alleen als in groep!

number_1

MET GEMAK EEN LENGTE VOORSPRONG

Als je je dagelijks met de auto verplaatst, weet je dat je vaak met parkeerproblemen of files te maken krijgt: zoveel verloren tijd! Het is echter nooit te laat om het over een andere boeg te gooien. Integendeel, dit is het moment bij uitstek! Er komen steeds meer fietspaden, niet alleen op de grote verkeersassen, maar ook op de kleinere wegen in je wijk. Dankzij je elektrische fiets (of e-bike) schrikken ook lange afstanden je niet langer af: met enkele trapomwentelingen ben je vertrokken om kilometers te verslinden (de batterij gaat tot 90 km lang mee). Jouw voordeel: je gaat vooruit terwijl de automobilisten stilstaan en je hebt geen parkeerproblemen als je op je bestemming aankomt!

number_2

GOED VOOR JOU EN VOOR DE PLANEET

Een elektrische fiets (of e-bike) is niet alleen betrouwbaar, praktisch en eenvoudig in gebruik, hij is ook voordeliger dan een auto. Je kunt je goedkoper verplaatsen en je geniet meteen ook van de buitenlucht. Je kunt je hoofd vrijmaken voor of na je werkdag. Bovendien kun je gemakkelijk je spullen of boodschappen meenemen of je kind naar school brengen. Als je met een elektrische fiets (of e-bike) rijdt, zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze planeet, want hij maakt minder lawaai en is milieuvriendelijker dan een auto. Zo zorg je voor minder vervuiling en lawaaihinder in de stad.

number_3

SPORTIEF ÉN COMFORTABEL

Een elektrische fiets of e-bike vormt een perfect compromis tussen sport en comfort. Je levert zeker een fysieke inspanning, omdat je trapt, maar je kunt met gemak alle hellingen op en ook zonder moeilijkheden weer vertrekken bij verkeerslichten. Op die manier verschijn je op een nette manier op je werk, zonder dat je je in het zweet gewerkt hebt. Toch kan je ook nog op andere gelegenheden genieten van je elektrische fiets, en niet alleen om naar je werk te pendelen. Als je in het weekend met een andere fietser of in groep gaat fietsen, zorgt een elektrische fiets of e-bike ervoor dat je geen last hebt van de niveauverschillen tussen de verschillende fietsers. Ideaal dus om er nog eens met z'n tweetjes op uit te trekken, zonder dat één van jullie bang moet zijn om op achterstand te komen of, omgekeerd, steeds op de andere moet wachten. Inderdaad, de elektrische fiets brengt mensen samen. Probeer het eens, je zult versteld staan!

E-bikes zijn er voor iedereen en bieden tal van voordelen. Je bent fysiek actief waardoor je lekker in je vel zit, je verplaatst je vlotter en je kunt in alle comfort al je trajecten afleggen. Redenen genoeg om die overvolle treinwagons of trams zonder airconditioning achterwege te laten of om je wagen in de garage te laten staan, vind je niet?

  DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN!

Tips
Tijdens een fietstocht sta je vocht af en zonder het juiste ondershirt is het lastig om je lichaam op de juiste temperatuur te houden.
Tips
jonge man die fietsen leren in de stad
Leren fietsen als volwassene is niet zo eenvoudig. Angst, schroom en schaamte door nooit te hebben leren fietsen, kan volwassenen tegenhouden. Overwin deze hindernissen en begin eraan: leren fietsen kan op elke leeftijd! Laat je niet ontmoedigen, leren fietsen kan verschillende weken duren ...
NAAR BOVEN