DE HOND UITLATEN MET DE FIETS, HET KAN!

Kun je niet zonder je fiets en je trouwe viervoeter? Waarom zou je tijdens een fietstochtje je hond niet meenemen? We geven je enkele tips om er met je fiets en je hond opuit te trekken.

NIET AARZELEN, GEWOON DOEN!

Het is ontzettend belangrijk dat je hond dagelijks zijn pootjes kan strekken. En dat kan gerust ook eens op een andere manier zodat jij en je trouwe viervoeter er veel plezier aan beleven! Afhankelijk van de grootte, de behoeftes en de leeftijd van je hond bestaan er verschillende accessoires zodat je samen met hem van een leuk moment kunt genieten. Meer nog dan een fysieke activiteit in de buitenlucht, versterk je je band met je trouwe viervoeter.

WE RADEN JE TWEE ACCESSOIRES AAN ZODAT JE HOND COMFORTABEL VAN HET UITSTAPJE KAN GENIETEN:

mandje fiets

MANDJES

Handig en gebruiksvriendelijk

Mandjes zijn ideaal voor kleine honden (of katten). Het merendeel van onze mandjes heeft een draagcapaciteit van 5 kg. Je kunt ze eenvoudig aan de voorkant (aan het stuur) van je fiets bevestigen. Leg er ook een kussentje of een dekentje in zodat je viervoeter er zich comfortabel in kan nestelen.

fietskar

FIETSKARREN

Comfortabel

Voor de iets minder actieve (of oudere) hond tussen 5 en 45 kg raden we een fietskar aan. Fietskarren zijn immers ontworpen om maximaal twee kinderen van 12 maanden tot 5 jaar in alle veiligheid achter een fiets te vervoeren (overeenkomstig de norm EN15918). Onze fietskarren zijn comfortabel, opvouwbaar, gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan je fiets te bevestigen.  

LAAT JE HOND LOS NAAST JE LOPEN

Wil je zonder risico's, zonder zorgen en zonder leiband met je hond de wereld verkennen? Dan is het misschien wel handig om hem even te trainen. Hij moet immers naar je luisteren als je hem bepaalde bevelen geeft. En je moet daarvoor echt niet naar de hondenschool gaan. Je kunt je hond bijvoorbeeld perfect trainen met een obstakel. Gebruik bijvoorbeeld een boomstam of om het even welke andere hindernis die je hond aan de hand van je bevelen moet ontwijken. Surf naar onderstaande website met een aantal methodes om je hond te trainen voor een fietstochtje met twee.  

NAAR BOVEN