Olaian Logo Wit

DE POSITIEVE EFFECTEN VAN SURFEN

Strakkere spieren kweken, je vrij voelen, je grenzen opzoeken en verleggen, stress verjagen ... de positieve effecten van de surfsport zijn ontelbaar.

Lees verder hier en ontdek ze allemaal. 
 
 

Iedereen die nood heeft aan een flinke teug frisse lucht van tijd tot tijd en graag beweegt, vindt in de oceaan en aan haar brede stranden het perfecte speelterrein. Je vindt er de vrijheid die je helpt om je fysiek en mentaal op te pompen, je balans terug te vinden ...

spierversterking door surfen
number1

STERKERE SPIEREN DANKZIJ SURFEN

EEN GOEDE CONDITIE, HET HELE JAAR DOOR

Waarom zijn surfers vaak zo gespierd?
Wel, wist je dat surfers gemiddeld 85% van hun sessie aan het peddelen zijn om door de branding te geraken en zich klaar te leggen in de line-up.

Peddelen is ideaal om de spieren in je armen, je bovenlichaam en je borst te trainen, net als de pompbeweging trouwens waarmee je je op je plank lanceert. Het constante zoeken naar evenwicht op je plank is uitstekend om je rug- en buikspieren te versterken, doordat je ze voortdurend opspant. Diezelfde zoektocht, en het feit dat je rechtop staat, is bovendien een prima work-out voor je benen.  
Je maakt plezier, je leeft je uit, je kweekt een strakker lijf ... je geniet in alle vrijheid.

Voordelen van surfen endorphines
number2

JE INSPANNINGEN LEREN DOSEREN TIJDENS HET SURFEN

JE GRENZEN VERLEGGEN

Ondanks de korte, maar intense inspanningen is surfen wel degelijk een duursport. Door de branding peddelen, vechten tegen de stroming, je ideaal plaatsen om een golf te nemen, er zijn zo veel aspecten die om een aangepaste inspanning vragen.

Om beter te worden moet je doorzettingsvermogen tonen, aanvaarden dat je valt, en opnieuw, en opnieuw. Je moet je angsten in de ogen durven kijken en je grenzen willen verleggen, om grotere golven te nemen en je aan radicalere manoeuvres te wagen.

Naast de stevige inspanning, moet je ook kunnen omspringen met je emoties, om in elke situatie rustig te blijven en zo lang mogelijk je adem in te houden bij een wipe-out (val).  

voordelen van surfen zen
number3

SURFSPORTEN: DE PERFECTE STRESSVERJAGERS

GOED VOOR JE FYSIEK EN MENTAAL WELZIJN 

Net zoals talloze andere fysieke activiteiten stimuleert surfen de aanmaak van endorfines, waardoor je een heerlijk licht en weldadig gevoel gewaar wordt. Surfen tijdens je middagpauze, of voor of na je werk ... geen betere manier om je hoofd even leeg te maken, stress te verjagen en de obstakels van het leven de baas te kunnen. Je bent relaxter, slaapt sneller in én slaapt ook dieper.

voordelen surf natuur
number4

EEN SPORT IN CONTACT MET DE NATUUR

ONTDEK DE DEUGDEN VAN DE NATUUR

De zee en het strand zijn natuurlijke omgevingen die je lichaam en geest enorm ten goede komen, door alle spanningen als sneeuw voor zon te laten verdwijnen. Blootstelling aan zon en zeelucht hebben een positieve impact op je spierspanning, je humeur en de kwaliteit van je slaap. Blootsvoets door het zand wandelen bijvoorbeeld heeft een masserend effect op je voeten en geeft een heerlijk, deugddoend gevoel. Tijdens het surfen heeft het rollen en breken van de golven dan weer een relaxerend effect op je lichaam. En ook je spieren varen er wel bij.
De sporenelementen, mineralen en negatieve ionen die je in zeewater vindt, wapenen je tegen neus-, keel- en oorinfecties en verkoudheden, maken je luchtwegen vrij en voeden de huid.  
In sommige landen kan surfen zelfs worden voorgeschreven door de dokter, om hart- en vaatziektes, kankers, diabetes van type 2, overgewicht, stress en depressie tegen te gaan.

voordelen surf foam surfplanken
number5

SURFEN: TOEGANKELIJK EN GESCHIKT VOOR IEDEREEN

VOOR HET HELE GEZIN

Een ander voordeel van de surfsport: of je nu 7 of 77 bent (of ouder), maakt niet uit! Kinderen, volwassenen, mannen, vrouwen ... surfen is voor iedereen! Je hoeft echt geen topsporter te zijn om te proeven van surfen (op voorwaarde: je moet kunnen zwemmen). De sport is niet enkel toegankelijk, ze verenigt ook de hele familie rond eenzelfde activiteit (passie).

Onze foamboards zijn ideaal voor elk familielid. 

TOT SLOT NOG DIT

Honger naar kicks in een natuurlijke omgeving? Dan is surfen iets voor jou! Het is meer dan zomaar een sport. Surfen is een levensstijl, die goed is voor je mentale en fysieke welzijn. Aarzel dus niet, en schrijf je in bij een van de vele surfclubs die ons Belgenlandje rijk is. De perfecte manier om veilig te beginnen.

En jij, hoe ben jij begonnen met surfen? Wat zijn voor jouw de heilzame effecten? Deel ze gerust in de commentaren.

DEZE TIPS KUNNEN VOOR JOUW OOK INTERESSANT ZIJN

Tips
surf_bienfaits_KimHertogs
Surfen is goed voor je lichaam, daar is iedereen het over eens. Volgens actrice Kim Hertogs is het veel meer dan dat. Zij organiseert surfreizen, schreef het boekje ‘Why I started surfing’ en deelt de liefde voor het surfen via haar platform The Fieldwork. Ze is overtuigd: Surfen is goed voor je geest. Daar willen we meer over weten!
Tips
Hoe leer je surfen als je pas begint?
Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.
Tips
Foamboards for you
Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!
Tips
Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser
Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.
Tips
Yoga voor surfers
Wist je dat je jouw surftechniek kan verbeteren buiten het water? Dit is een simpele yogaroutine die je makkelijk thuis kan doen in een halfuurtje.
Tips
Hoe kies ik een surfplank voor mijn surf quiver
Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank. Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!
NAAR BOVEN