BELEEF DE SENSATIES VAN EEN NACHTELIJKE RUN!

's Nachts hardlopen geeft je een compleet nieuwe loopervaring. Meer en meer mensen gaan heel vroeg in de ochtend of 's avonds laat lopen. En niet enkel omdat dat makkelijker is dan tijdens een drukke werkdag, maar voornamelijk omdat 's nachts lopen gewoon leuk is. Of wanneer de nacht je favoriete loopmoment wordt...

number_1

BIJ NACHT ZIJN ALLE KATJES GRAUW

Recente studies hebben het bewezen: katten veranderen niet van kleur 's nachts. Het zijn de grenzen van het menselijk oog die maken dat we bij zwak licht kleuren niet meer goed van elkaar kunnen onderscheiden.

Eenvoudig uitgelegd: het netvlies is opgebouwd uit twee celtypes: staafjes en kegeltjes. De kegels kunnen kleuren onderscheiden, maar hebben daar licht voor nodig.

In het donker zijn het dus de staafjes die voor ons zicht zorgen. Ze zijn zeer gevoelig en zorgen ervoor dat we kunnen zien bij weinig licht, maar ze kunnen slechts één beeld omzetten in zwart en wit.

Hoe verfijnd het menselijk oog ook is, we kunnen 's nachts zeker niet zo goed zien als dieren. Het biedt een goed zicht bij nachten met helder maanlicht, maar onvoldoende zicht in het pikdonker.

's Nachts lopen is daarom niet zonder problemen. Met een verminderd zicht kunnen we niet goed anticiperen op hindernissen, voornamelijk wanneer we op de weg lopen. De steunpunten zijn minder goed zichtbaar en je trapt gemakkelijker in een plas, tegen een stuk steen of in modder. De voetafrol moet dus korter en soepeler zijn, en het steunpunt lichter zodat je bent aangepast aan de oneffenheden in het terrein.

Je moet ook goed zorg dragen voor je materiaal, want 's nachts hardlopen moet vooral veilig en leuk zijn.

running_runlight_kalenji
number_2

STERKE SENSATIES

De nacht, dat is een gevoel van vrijheid in een sfeer die zowel magisch als beangstigend kan zijn. De lichten van de grote steden concurreren met de schoonheid van de sterren aan de donkere hemel. De nevel zorgt voor mysterieuze taferelen. 

Om de grenzen van het gezichtsvermogen te compenseren, worden de andere zintuigen gewekt: de alerte geest en het fijnere gehoor staan ​​klaar om op elke prikkel te reageren. De stilte van de nacht wordt alleen verstoord door de symfonie van de kreten van de nachtdieren, het ritme van de ademhaling van de loper en het contact van je schoen met de grond.

Druk gebruikte wegen krijgen een nieuw gezicht, soms magisch, soms beangstigend. De halo van je looplamp danst voor je uit en onthult misschien wel de aanwezigheid van een verbaasd dier.

Al deze sensaties brengen je in vervoering, de indruk van je snelheid neemt toe. In de zomer is de lucht koeler en kan je 's nachts sneller lopen dan overdag. In de winter ben je bijna verplicht om in het donker te gaan lopen door de korte dagen. Geniet ervan!

number_3

EEN TREND

Meer en meer wedstrijden worden 's nachts gehouden. 10 km, halve marathon of marathon: wedstrijden op de weg zorgen ervoor dat je het wedstrijdgevoel beleeft in een heel andere omgeving, in het licht van de stad.

Voor een authentieker gevoel kan je kiezen voor wedstrijden in de natuur of een trail, zoals de nachtwedstrijd de Course des Terrils of de bekende SaintéLyon. Lopers hebben dan enkel en alleen de Run Light (of een hoofdlamp) bij om hun weg te verlichten. Het beeld van de lichtgevende banden van de honderden of zelfs duizenden lopers is onvergetelijk.

Tegenwoordig worden zelfs de meest originele nachtwedstrijden met een leuk thema georganiseerd. Zoals wedstrijden in het bos met zombies!

 

Om ten volle te genieten van loopwedstrijden 's nachts, heb je een gepaste loopoutfit nodig: schoenen kleding, accessoires... Ontdek het gamma Kalenji By Night.

NAAR BOVEN