DE VERSCHILLENDE SOORTEN ZADELS

Bij elke discipline en elk ruiterniveau past een specifiek zadel op maat van jouw behoeften.

zadel

Beginnerszadel

Ideaal voor een eerste kennismaking met de ruitersport.
Dit is een comfortabel zadel met een relatief ruime, diepe zit die geschikt is voor een klassieke houding. De zadelknop en achterboom, evenals de kussens voor- en achteraan, zijn meer prominent aanwezig om het kind stevig in het zadel te houden.Er kan ook een handgreep voorzien zijn.

Veelzijdigheidszadel

Dit type zadel is - zoals de naam het zegt - veelzijdig en geschikt voor alle toepassingen. Het bevordert de juiste houding voor grondwerk en heeft iets naar voor lopende zweetbladen zodat je ook comfortabel zit bij het springen. De zit is half diep en redelijk ruim, perfect voor wandelingen en comfort tijdens uitstappen!

 

Trekkingzadel

Door de ruime zit kun je als ruiter op comfort rekenen tijdens ritten van meerdere uren. De rijkelijke wattering spaart de rug van het paard en verdeelt het gewicht van de ruiter. Dit type zadel voorziet verschillende bevestigingspunten om bagage of tassen aan vast te maken.
De schoftuitsparing is ruim zodat je paard comfortabel loopt.

Jumping

Springzadel

Dit type zadel is geschikt voor jumping. De zweetbladen lopen duidelijk naar voor zodat je de stijgbeugels kort kunt laten en in evenwicht rijdt.
Het zitgedeelte heeft een minder dikke wattering. De beenwrongen voor- en achteraan helpen om je benen in de goede houding te plaatsen.

 

Dressuurzadel

Een dressuurzadel heeft lange zweetbladen zodat je benen mooi lang en bijna loodrecht op het zadel blijven. De diepe zit helpt de ruiter om stevig in het zadel te blijven. De lange singel bevordert het contact tussen ruiter en paard.

Ontdek ook onze andere tips!

Tips
paardrijden fouganza kinderen
Paardrijden wordt ook vandaag de dag nog vaak gezien als een elitesport... Nochtans is het bijvoorbeeld in België een heel wijdverbreide sport!
Tips
Na alle regen die er de afgelopen maanden is gevallen, verlangen we allemaal sterk naar de lente. Maar voordat je met al het wachten op de terugkeer van het mooie weer de winterblues binnenlaat en je definitief overgeeft aan de depressie, vind je hieronder enkele elementen die je eraan zullen herinneren dat het in de winter nog niet zo slecht is als je denkt.
Tips
Mocht je er nog aan twijfelen: paardrijden is uitstekend voor de gezondheid! Het is een echte outdoorsport en heeft niets dan voordelen voor het lichaam.
NAAR BOVEN