DE VOORDELEN VAN JE AAN TE SLUITEN BIJ EEN DUIKCLUB 

Duik je graag? Als je lid wordt van een duikclub kun je opleidingen volgen, vorderingen maken en zelfs trainen. Het overwegen waard dus!

diepzeeduiken in een zwembad
number_1

DE TRAININGEN IN EEN CLUB  

ALS JE LID WORDT VAN EEN CLUB HEB JE TOEGANG TOT EEN ZWEMBAD OF DUIKPUT WAAR JE KUNT TRAINEN, MEESTAL EEN KEER PER WEEK.

Tijdens die sessies werk je niet alleen aan je conditie, maar leer je ook wennen aan een onderwateromgeving of kun je je technieken bijschaven als je al gedoken hebt.
Je leert er ook de veiligheidsregels en kunt er duikmateriaal lenen of laten onderhouden.

number_2

HET MATERIAAL WORDT TER BESCHIKKING GESTELD

IN ELKE CLUB KUN JE DE NODIGE UITRUSTING LENEN. 

Diepzeeduiken is een sport waarvan de kosten al snel kunnen oplopen. Als je lid wordt van een club, heb je duikmateriaal tot je beschikking: duikpakken, duikbrillen, zwemvliezen, trimvesten en ademautomaten. Sommige clubs beschikken zelfs over eigen compressoren zodat hun leden gratis hun duikfles kunnen vullen (als je lid wordt, bespaar je dus alvast zo'n 5 euro per vulbeurt!)

diepzeeduiken
number_3

DE FINANCIËLE VOORDELEN 

HEEL WAT ACTIVITEITEN EN UITSTAPJES ...

Voor een jaarlijkse bijdrage van ongeveer 120 euro, zonder de kosten voor je duikbrevet, biedt de club activiteiten die vooraf worden aangekondigd, maar ook zwembadtrainingen en vooral deskundigen die zich inzetten om je vorderingen te laten maken in deze sport.
Meestal plant een club ook wekelijkse uitstapjes in de buurt van het clublokaal (als het weer dat toelaat). Sommige clubs organiseren ook duikreizen naar tropische bestemmingen aan relatief voordelige tarieven voor de leden.

number_4

DE OPLEIDING IN EEN CLUB 

OM VORDERINGEN TE MAKEN IN HET DUIKEN, MAAR OOK OM ANDERE ACTIVITEITEN TE ONTDEKKEN!  

Sommige clubs bieden kortingen op de opleidingen zodat leden die een brevet willen behalen meteen wat besparen. Een aantal verenigingen biedt ook gelijkaardige activiteiten aan, zoals vrijduiken, fotograferen onder water, biologie, speleologie enz.

number_5

EEN AANGENAME CLUBSFEER

EEN HECHTE GROEP VAN FERVENTE DUIKERS!

Lid worden van een duikclub heeft niet alleen voordelen voor je conditie en portemonnee, je kunt ervan op aan dat je geen enkel probleem zult hebben om je in de club te integreren. Integendeel, je ontmoet er gepassioneerde mensen die altijd blij zijn om nieuwe leden te verwelkomen, ongeacht hun niveau. En ze zullen maar al te graag hun ervaringen met je delen, bij een biertje in het clublokaal na de training of op het mosselsouper van de club. In deze sport zijn groepsgevoel en een gezellige sfeer heel belangrijk.

number_6

DE DUIKCLUB: DE PERFECTE PLAATS OM JE DUIKBUDDY TE VINDEN. 

Je doet aan duiken, bent net verhuisd en start opnieuw in een nieuwe stad?  Nu moet je het stellen zonder je duikbuddy... Hoe vind je een nieuwe duikpartner? Natuurlijk bestaan er websites die dit soort dienst aanbieden, maar als je lid wordt van een duikclub, verkies je de echte wereld boven de virtuele. Duikclubs zijn de ideale plek om vriendschapsbanden te smeden en je passie te delen met anderen.

koppel-duiken
NAAR BOVEN