DE VOORDELEN VAN HOCKEY VOOR KINDEREN

In de jaren 90 speelden er nog geen 10.000 Belgen hockey. In 2018 zijn dat er meer dan 50.000. Dat succes is uiteraard geen toeval. We leggen je uit waarom hockey volgens ons de laatste jaren een hype is geworden op de schoolpleinen.

n1

 EEN TEAMSPORT

Er kan eindeloos over worden gepalaverd, zonder dat iemand de bovenhand haalt: kan je beter een individuele sport of een teamsport beoefenen? Wij denken dat elke sport zijn pluspunten heeft. Een van de voordelen van hockey is, net als bij andere teamsporten, het gevoel van solidariteit dat het opwekt. Hockey spelen, dat is leren winnen als team, verliezen als team, je voor anderen op te offeren en je teamgenoten aan te moedigen. Het is samenwerken voor een gemeenschappelijk doel.

Wat is er leuker voor kinderen dan samen de overwinning te kunnen vieren na een bittere strijd? Wat geeft ouders meer voldoening dan te zien hoe hun kinderen op een solidaire manier leren omgaan met een nederlaag?

hockey waarden
number_2

EEN SPORT MET WAARDEN

Elke sport heeft zijn waarden, en bij hockey zijn dat geen holle woorden! De federatie en de clubs zetten zich enorm in om deze op elk niveau en in alle leeftijdscategorieën te laten gelden. In België wordt er over de "3 F's" gesproken:  Fun, Familie en Fair Play! "Fun" is een goede omschrijving voor deze sport die constant evolueert en waarin regels vlot worden aangepast zodat de spelers er nog meer plezier aan beleven. "Fun" herinnert ons ook aan doelstelling nr. 1 van een sport: plezier maken. De familie staat centraal in hockey, eerst en vooral omdat iedereen deze sport kan beoefenen: meisjes, jongens, papa's, mama's, opa's of oma's. We zien vaak dat ouders er volledig in opgaan, coachen, geschillen oplossen, dit allemaal op een ongecompliceerde manier. Tot slot is fair play een belangrijke deugd in deze sport, waar verwacht wordt dat iedereen respect toont voor scheidsrechters, tegenstanders, teamgenoten en toeschouwers.

number_3

ZOWEL BUITEN ALS BINNEN

Hockey wordt natuurlijk in de openlucht gespeeld, op terreinen waarvan de afmetingen op enkele details na op die van een voetbalveld lijken. Van september tot eind mei wordt er op kunstgras gespeeld, waardoor ook de outfits netjes blijven (een argument dat meestal meer door de ouders wordt toegejuicht dan door de kinderen zelf!). Deze terreinen zijn echter niet goed bestand tegen sneeuw en vorst. Daarom verhuist het gezelschap van december tot februari naar "de zaal" om haar favoriete sport ook in de winter te kunnen beoefenen.

4

EEN "COMPLETE" SPORT

Oh ja, dit zijn de redenen dat hockey steeds meer mensen aanspreekt: het is een zeer snelle sport, het vereist zeer veel techniek en tactiek, en het is een sport waarbij spektakel verzekerd is op elk niveau. Voor ieder wat wils dus!

NAAR BOVEN