Dit zijn onze favoriete gratis mindfulness en meditatie-apps

De leukste gratis meditatie-en mindfulness apps 

Samengesteld door het Decathlon Belgium team 

Bewust stilstaan,  bewust te ademen, bewust bewegen, veel sporters en atleten weten goed waarom en passen het al toe in hun trainingstrategie. We verzamelden onze favoriete gratis apps en online tools, zodat jij ook aan de slag kan! 

Meditatie en yoga apps

MEDITEREN KAN JE LEREN...

Ja, het loont om elke dag even tot jezelf te komen 

Wanneer je even de tijd neemt om tot jezelf te komen en je gedachten en je lichaam waar te nemen
creëer je een uniek moment van ruimte en vrijheid in je hoofd, weg van alle druk en beslommeringen die elke dag op ons afkomen. 
Die kalmte en rust die je jezelf elke dag cadeau doet, genereert na verloop van tijd ook nieuwe inzichten, creativiteit en meer zelfvertrouwen..
Je zal merken dat het in het begin misschien wat moeilijk gaat, maar na een tijdje zal het je lukken om meer en meer connectie te maken met jezelf, en zo ook een meer authentieke ontspannen persoon wordt in het dagelijkse leven. 
In het begin gaat het moeilijk zijn maar na een poosje merk je dat het vlot, dat het beter gaat, en dat je makkelijker kan ontspannen, of beter presteert en meer geniet van je sport. 
 

Je kan die oefening doen op je eentje of in groep, op een rustig plekje in de natuur of lekker thuis op de grond.
Je kan je in het begin nog laten begeleiden door een meditatiecoach of een podcast of video. Het is niet altijd gemakkelijk om een kwaliteitsvolle guided meditation te vinden. Vele guided meditaties zijn ook in het Engels, Meditation Moments is er eentje volledig in het Nederlands.
Dit zijn alvast de favoriete gratis apps van ons team ...

Tai Chi, Qi Gong

VIND RUST IN BEWEGING 

Tai Chi, Qi Gong,.... je hebt er wel al van gehoord, of misschien zag je't ooit een groep mensen doen in een park. 
Beide Chinese disciplines lopen een beetje over in elkaar. Bij Qi Gong of Tai Chi ga je telkens een aaneenschakeling van verschillende dynamisch, vloeiend en ontzettend aangename en vooral rustgevende bewegingen beoefenen. Tai Chi vindt zijn oorsprong in krijgskunst, Qi Gong in de traditionele Chinese geneeskunde. Waarom passen de twee in het rijtje ontspannende tips? Omdat de disciplines wat weg hebben van yoga, door de repetitieve  rek-en strekbewegingen komt de geest in een diepe meditatieve staat. De moeite dus om het ook eens te proberen. 

 

 

 

hart coherentie oefeningen

JUST BREATHE...

We doen het allemaal redelijk automatisch denken we, maar het is belangrijk dat we't ook wat bewuster gaan doen : Ademen. 

Wist je dat allerhande externe omstandigheden als ruzie, negatieve gedachten, emoties, beslomeringen en stress je hartslag doen versnellen en het evenwicht tussen tussen spanning en ontspanning verstoren? De coherentie tussen hart, lichaam en ademhaling is dan helemaal zoek. 
Je hartritme kan je makkelijk zelf bestuderen via een monitor of schermpje, zo zal je zien dat de variatie in ons hartritme ons veel vertelt over onze veerkracht. Negatieve gevoelens (frustratie, angst, boosheid) leiden tot een incoherent en grillig patroon, positieve gevoelens (waardering, liefde, plezier) zorgt voor een rustig golvend patroon. 

Naast meditatie kunnen we door eenvoudige ademhalingstechnieken ons hart in een zodanige staat brengen, dat ook ons lichaam in balans wordt gebracht. De technieken zijn simpel en spelen met het versnellen vertragen van onze ademhaling en onze hartslag. Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als we het in- en uitademen op een regelmatig tempo afwisselen slaat het hart op een coherente manier. 

Een hartcoherentiecoach kan je helpen in het oefenen van bepaalde ademhalingstechnieken, nodig om ons goed te voelen in het dagelijkse leven, maar ook om onze sportprestaties en focus te verbeteren. Je kan ook elke dag beroep doen op een digitale coach via een app, zo kan je oefenen waar en wanneer je wil. 

PROBEER HET OOK EENS..

Een simpele golfjes ademhalingsoefening om instant tot rust te komen >>>
NAAR BOVEN