DECATHLON COACH V2

EEN NIEUWE VERSIE, EEN NIEUW HOOFDSTUK!

Al enige tijd hebben we het over de nieuwe versie van de app, maar waarom toch al die herrie daarrond? Wat is er zo bijzonder aan? Voor jou is het plezant, een nieuwe versie die ergonomischer en gebruiksvriendelijker is, maar voor ons betekent het 2 jaar werk! :) Ik vertel je het verhaal...

WAAROM EEN NIEUWE VERSIE?

Deze nieuwe versie is in de eerste plaats een technische noodzaak! 

Decathlon Coach werd gelanceerd in september 2015 op basis van een reeds bestaande app: MyGeonaute, gemaakt in 2012. 
We zijn dus overgestapt van een tracking-app naar een coaching-app zonder dat de gebruikersinterface of de navigatielogica werd aangepast. 

Onze app was dus aan het verouderen en kon de nieuwe functies niet zo goed meer aan. Simpel uitgedrukt: Decathlon Coach was een oude stoommachine. Maar een bionische machine! We hebben ze aan alle kanten opgelapt: nieuwe titanium koppelingen, een gloednieuwe en gladde lak als nooit tevoren, infrarood koplampen... maar aan de motorzijde bleef ze nog steeds onze kleine stoommachine. Ze zou met haar uitrusting The Far West nog hebben kunnen doorkruisen, maar ze zou het tempo niet meer aangekund hebben.

Om onze geliefde kleine machine de rust te gunnen die ze echt wel verdient, vervangen we haar dus door een gloednieuwe machine vol energie en klaar om elke uitdaging aan te gaan, met de nieuwste state-of-the-art architectuur en technologie!

Vandaag hebben we nood aan een sterke technische basis zodat we onze nieuwe toepassingen zeer snel kunnen ontwikkelen en we een concreet en snel antwoord op al uw verzuchtingen kunnen bieden!

Kortom, het uitgangspunt voor dit avontuur: 
Een uitgesproken vraag voor een sterke ontwikkeling → dus hebben we technologie nodig die onze behoeften volgt! Een nieuwe tool met extra mogelijkheden! Want we hebben naar jullie geluisterd én wilden jullie bovendien nog meer bieden :) Jullie geven ons regelmatig jullie wensen door, en het is met die input dat we aan de slag gaan om ons  elke dag verbeteren.

We wilden het mogelijk maken om 2 à 3 programma's tegelijk te doen, we wilden het verloop van jouw programma / sessie tonen, jouw timer personaliseren, een vereenvoudigde toegang bieden tot de instellingen tijdens de sessie, de opvolging van het gewicht, een vlottere navigatie doorheen de app... 

decathlon coach

HOE IS HET CONCREET IN ZIJN WERK GEGAAN? ​​​​

Technische en functionele studie van de basisversie

Werk aan onze personae + globale ervaring van onze coaching

Werk aan de verschillende scenario's

Maquette

Test door gebruikers: kwantitatief en kwalitatief

Ontwikkeling: herwerking architectuur + proces + gehanteerde technologie

Test + aanvaarding

Alfaversie: interne test

Bètaversie: externe test

Lancering: progressieve roll-out*

* Waar heb je het toch over????
Wanneer we onze nieuwe versie vrijgeven op de stores van jouw OS (Android en IOS), doen we dit trapsgewijs. Zo stellen we die nieuwe versie op maandag beschikbaar voor 10% van onze huidige en toekomstige gebruikers. Als alles vlot verloopt, bereiken we op woensdag 30 tot 40% en op zondag 100%. Waarom die werkwijze? Dat is een bijkomende veiligheid: als er een grote "bug" zou ontsnapt zijn aan onze duizenden tests, kunnen we de verspreiding stopzetten en terugvallen op de oude versie.

Dat is de reden waarom jij, wanneer wij de knop indrukken, de nieuwe versie misschien pas 4 dagen later krijgt :) Zo verloopt alles vlotter, zelfs gemakkelijk en snel! Waarom dan twee jaar?

Los van de bugs, de verschillende regressies, de tijdrovende rekrutering van testers, het wachten op de feedback van die testers... bevat de app ook  tal van mogelijkheden, en het vergt veel tijd om die te specificeren, te programmeren en te testen. 
Bovendien willen we er zeker van zijn dat de weergave op alle smartphones dezelfde is, met name op Android… het vergt tijd om alle schermvormen en -groottes en de eigen instellingen van elke gebruiker te valideren...

Het kwalificeren van de feedback en de aanvaarding is een titanenwerk bij een app van deze grootte. En intussen moest er ook voor gezorgd worden dat de bestaande versie in leven bleef!

MAAR WAT IS ER DAN NIEUW AAN?

We zijn echt fier dat we je vandaag deze nieuwe versie kunnen voorstellen!

Concreet zul je een gepersonaliseerde startpagina te zien krijgen: boven op een totaaloverzicht op jouw programma's, de nieuwigheden heet van de naald en nieuws over het team, krijg je een personalisering van de inhoud afgestemd op jou, jouw programma's, jouw sessies... Vanaf dit onthaalscherm heb je toegang tot alle sleutelfuncties: vrije sessie, gecoachte sessies, coachingsprogramma's, lopend(e) programma('s), tips...

Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere programma's tegelijkertijd te doen:  YEYYY ! Daar zaten we al lang op te wachten! (en dit gaat gepaard met een betere planning en flexibiliteit)

Je krijgt ook nieuwe mogelijkheden zoals een zelf in te stellen timer, het suggereren van een vervolg op jouw sessies / programma's, een filter op jouw sessies, een meer overzichtelijke samenvatting van jouw sessie, een gemakkelijkere toegang tot de instellingeneen overzicht van de trajecten in de historiek...

Tot slot werd ook de globale ergonomie van de navigatie herzien: een toegankelijker menu op elke pagina en een navigatie die erop gericht is om jouw doel te bereiken en die het mogelijk maakt om vlot van de ene sectie naar de andere te switchen.

Deze nieuwe versie zal jou positief verbazen, daar zijn we van overtuigd! 

decathlon coach v2
  • decathlon coach v2
    decathlon coach v2
NAAR BOVEN