EEN STEVIGER LICHAAM MET HALTERS

HALTERS : KLEIN... MAAR KRACHTIG! Deze kleine accessoires aan een miniprijsje zullen je zeker bevallen! Met de halters kan je thuis of buitenshuis actief blijven en op je eigen tempo spierkracht opbouwen. Ze zijn veelzijdig en eenvoudig in gebruik, het ideale materiaal voor de complete spierversteviging bij je thuis!

number1_decathlon

VOOR WIE?

Halters zijn geschikt voor iedereen en voor elke leeftijd. Ze zijn ideaal voor wie ook thuis aan zijn of haar figuur en vorm wil werken. Elk gewicht heeft een andere kleur: als je net begint, kies dan zeker de lichtste halters.

foto halters #2
number2_decathlon

WAT KAN JE ERMEE?

Kleine halters zijn gemaakt voor spierversterking of revalidatie. Je kunt er alle delen van je bovenlichaam mee trainen: armen, onderarmen, schouders, monnikskapspier, rugspieren, buikspieren en je hele bovenrug. Door hun lichte gewicht begeleiden ze elke oefening door voor een stabielere beweging te zorgen. Halters verhogen de weerstand op je spieren, die in de loop van de trainingen steeds soepeler en krachtiger zullen worden.

number3

HOE TRAIN JE MET HALTERS?

BEREID JE SPIEREN VOOR OP DE INSPANNING

Het is cruciaal om voor elke training je lichaam goed op te warmen. De 5 tot 10 minuutjes die je hiervoor nodig hebt, zijn nodig om het risico op blessures te verminderen. Doe hiervoor de volgende oefeningen:

- Rol je schouders naar achteren en naar voren - Trek je schouders een paar keer op en laat ze weer zakken

- Kantel je hoofd een paar keer naar links en rechts, en draai je hoofd dan een paar keer naar links en rechts

- Voer twee of drie sets lateral raises uit zonder halters of met een heel licht gewicht

NEEM DE JUISTE HOUDING AAN

Houd je rug recht, span je buikspieren aan en houd je benen iets gebogen, voeten op bekkenbreedte. Voor een efficiënte training is het belangrijk om elke beweging heel gecontroleerd uit te voeren en je schouderspieren goed aan te spannen (de middelste schouderkop, of lateral delt).  

ZEKER NIET DOEN De meest gemaakte fout is de oefening maar wat willekeurig uitvoeren, zonder te letten op welke spier het werk verzet. Het is bij al deze oefeningen heel belangrijk dat je je spieren gecontroleerd aanspant, dat enkel de bedoelde spier beweegt en de rest van je lichaam zich niet inzet.

FOTO 4

DE PILATESHALTERS VAN DECATHLON

Je hebt de keuze tussen verschillende modellen. De pluspuntjes: de vorm is zo uitgedacht dat ze niet over de vloer rollen, en ze hebben een non-marking bekleding! De halters zijn bovendien heel gemakkelijk in onderhoud. Maak je keuze en schaf hem vandaag nog aan!

BEGIN MET PILATES MET DECATHLON COACH

Met de Decathlon Coach app kan je thuis en toch onder de begeleiding van een professional met pilates beginnen!
NAAR BOVEN