GEOCACHING: ONTSPANNEND ÉN CORONAPROOF!

Op schattenjacht gaan in de natuur is een ideale bubbelactiviteit. Zeker voor kinderen en jongeren. Want wandelen met een doel is leuker. En een geocache vinden is kicken!

Geocaching

OP AVONTUUR DOOR HEEL BELGIË

Geocaching is een verrassende en speelse buitensport. Bedacht in Seattle in de Verenigde Staten en ondertussen wereldwijd een hit. Tof om te doen in een klein groepje, maar ook solo. Je komt immers op plekken, zelfs vlak in je eigen buurt, waar je anders niet aan zou denken.

Het idee: iemand verstopt een waterdicht doosje ergens in de natuur en verklapt de gps-coördinaten op een website. Aan jou om de cache te ontdekken en de inhoud te onthullen. Vaak zit er immers een kleine attentie in. Als jij op jouw beurt een nieuwe verrassing achterlaat in het bakje, blijft de ruiltocht aangenaam voor iedereen. Je noteert je naam, de datum en je ervaringen in het logboek dat ook in de cache zit.

Geocaching

DE EERSTE KEER GEOCACHEN

Bij elke cache wordt online aangegeven hoe uitdagend het terrein is en hoe makkelijk of moeilijk het doosje te vinden is. Zo kan je een route uitstippelen aangepast aan de leeftijd en de conditie van je zoekteam. Wil je zeker zijn dat er schatten in de doos verstopt zitten? Kies dan voor een ‘regular’ of grotere cache. 

Dit heb je nodig voor een geslaagde tocht:

- Een wandelgps of een smartphone met gps-functie. Gratis apps voor Android en iPhone: GeoHunt en Geocaching. Voor een gsm met Windows-besturing is Geocaching Plus een aanrader. 

- Stevige wandelschoenen, een regenjas, een gevulde drinkbus, boterhammetjes of energierepen. 

- Een balpen om het logboek aan te vullen. Een zaklamp kan handig zijn bij het zoeken.

- Kleine attenties om de cache weer te vullen. Enkele ideetjes: waterproof en luchtdicht verpakte (geluks)koekjes, miniversie van een gezelschapsspel, zakje bloemzaadjes, een moppenboekje, een kaartje met een mooie wens …

Veel plezier onderweg en ter plaatse! Draag zorg voor de natuur en voor elkaar. 

Hier vind je nog meer inspiratie voor sporten met je bubbel of op je eentje.

NAAR BOVEN