GEZICHTSYOGA OM DE VEROUDERING VAN DE HUID TEGEN TE GAAN

Gezichtsyoga werd ontwikkeld in de jaren 80 en is niet echt te vergelijken met yoga zoals wij het kennen. Het is een soort van gezichtsgymnastiek, die uitstekend is om de verouderingsverschijnselen van de huid tegen te gaan. Door de verschillende gezichtsspieren aan te spreken, blijft de huid mooi glad. Volg ons stappenplan voor een strakkere en vitale huid!

number_1

STAP 1: DE VOORBEREIDING

Begin met je gezicht te ontspannen door elk deel van je gezicht samen te trekken en weer los te laten. Tijdens deze voorbereidingsoefening zal je meteen merken dat je huid onbewust vaak heel gespannen is.

number_2

STAP 2: DE SPIEREN OPWEKKEN

Knijp de ogen een paar seconden heel stevig samen en trek ze vervolgens wijd open. Herhaal die handeling een paar keer. Voor de wenkbrauwen volstaat het om ze een paar keer hoog op te trekken en weer te laten zakken. De mond dan. Maak een brede glimlach, houd die een paar seconden aan en ontspan weer. Vervolgens doe je je mond wijd open en steek je je tong zo ver mogelijk uit. Tot slot ontspan je je gezicht weer helemaal.

number_3

STAP 3: DE SPIEREN TRAINEN

Om je spieren te trainen knijp je allereerst je ogen stevig samen. Plaats je wijsvinger boven je oog en je duim eronder, en probeer nu je ogen te openen. Vervolgens maak je met je mond een grote ‘O’. Plaats je twee wijsvingers rechts en links van de mond, en probeer die ‘O’ groter te maken. Herhaal die oefeningen een aantal keer, zodat je de spieren in je gezicht echt voelt samentrekken.

number_4

STAP 4: DE TASTFASE

Na de inspanning de ontspanning! Je gaat nu je aangezicht aftasten en ontdekken met de topjes van je vingers. Laat ze over het hele aangezicht wandelen. Maak vervolgens licht masserendedraaibewegingen om het gezicht te relaxeren.

number_5

STAP 5: DE ONTSPANNING

Om je gezicht weer helemaal tot rust te brengen moet je je concentreren op je gevoel tijdens de zelfmassage. Je moet de indruk krijgen dat je opperhuid weer mooi glad is en ook de relaxatie fysiek ervaren. Adem rustig en diep in en uit tijdens de oefening.

Gezichtsyoga kan je heel gemakkelijk doen tijdens de dag, op kantoor of bij je thuis. Maar het kan even goed ‘s ochtends als je opstaat of ‘s avonds, net voor het slapengaan. Om resultaat te merken, raden we je aan om elke dag een sessietje gezichtsyoga van een tiental minuten in te lassen.

Als leidraad bestaan er een hele reeks handige dvd’s, zoals Yoga du visage van Catherine Urwicz, die een hele reeks oefeningen toont om huidverslapping actief te bestrijden.

NAAR BOVEN