HET PERFECTE ZOMERLICHAAM MET DE SWISS BALL

Om je bikini als een waar model te dragen, heb je maar één ding nodig: de Swiss Ball. Hoe is dat mogelijk? Wat doe je daar precies mee? Weet je niet meer welke vraag eerst te stellen? Houd vol, lees geconcentreerd verder, de antwoorden komen er zo aan!

Droom je van een platte buik, slanke benen en ronde billen om deze zomer mee over het strand te paraderen? Doe als Audrey, en krijg met pilates en de Swiss Ball ook dit perfecte lichaam! Het lijkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd, maar deze grote bal zal samen met enkele aangepaste oefeningen je helpen om op een rustige, leuke en onverwachte manier je doel te bereiken.

number1_decathlon

HET PRINCIPE VAN DE SWISS BALL: JE EVENWICHT VINDEN... EN BEWAREN

Deze grote bal werd in de jaren '60 uitgevonden door een Zwitserse fysiotherapeut om rugpijn te verlichten. De bal wordt ook wel gymbal, fitbal of fysiobal genoemd en is gebaseerd op een eenvoudig principe: instabiliteit. Door zijn ronde vorm ontsnapt de bal - mits goed opgeblazen - bij de minste druk. Om je evenwicht te bewaren, heb je je hele lichaam nodig.

Spieren, gewrichten, concentratie... ze zijn allemaal aan zet! Omdat de Swiss Ball voor zo'n volledige training zorgt, wordt hij in verschillende disciplines en zelfs door topsporters gebruikt. In pilates en met het oog op een schitterend figuur verricht hij ware wonderen.

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-maat
number2_decathlon

HET EFFECT: MEER SPIERDEFINITIE EN EEN SLANKER FIGUUR

Het grote voordeel van de Swiss Ball is dat je er je spieren mee kunt trainen zonder je spiervolume te verhogen. Welke lichaamszone je ook op het oog hebt, met de bal kan je ze verstevigen en verlengen, als deeg onder een deegroller.

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-niveau
number3

HET IDEALE ACCESSOIRE VOOR EEN PLATTE BUIK

Om het verstoorde evenwicht aan te pakken waar je hoe dan ook mee te maken krijgt als je op de Swiss Ball gaat zitten of er een deel van je lichaam op laat rusten, moet je je buikspieren gebruiken. Je kan niet anders dan je diepe buikspieren aanspannen. Door die oefening worden je spieren sterker, duidelijker en krijg je beetje bij beetje een mooiere buik!

number4_decathlon

DE BESTE VRIEND VAN RONDE BILLEN, SLANKE BENEN, STEVIGE ARMEN... 

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-niveau

Hoewel de Swiss Ball vooral je buikspieren aanspreekt, zijn die zeker niet de enige spieren die er baat bij hebben. Met verschillende spierverstevigingsoefeningen kan je heel precies verschillende onderdelen van je lichaam aanspreken. Zo kan je, afhankelijk van je lichaamsbouw: rondere billen krijgen door je kleine en middelste bilspieren te trainen, je heupen verfijnen, slankere bovenbenen krijgen of meer spierdefinitie in je armen (in het bijzonder je biceps) ontwikkelen. En dat alles zonder iets te forceren en op een leuke manier!

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-maat
number5_decathlon

EEN WAPEN TEGEN CELLULITIS EN EEN SINAASAPPELHUID

Als kers op de taart is de Swiss Ball ook nog eens uitermate geschikt om mee af te slanken!  Door het regelmatig belasten van je spieren en met name je diepe spieren raak je van die overtollige kilo's af, smelt je cellulitis weg en verdwijnt die sinaasappelhuid. Samen met een gezond en evenwichtig dieet zijn de resultaten verbluffend. Dat is bewezen.

number6_decathlon

RUSTIG SPORTEN

Je hoeft echt geen 12u per dag te sporten om je doelen te bereiken! De beste strategie is regelmaat. Om te beginnen is een kwartier per dag voldoende. Zo kan je kennismaken met het accessoire en wennen aan het uit evenwicht raken, wat in het begin nogal verwarrend kan zijn. Als je eenmaal vertrouwd bent met de bal, kan je de duur van je sessies optrekken. Verhoog ook eens het tempo, afhankelijk van je mogelijkheden en doelstellingen. En heb je geen tijd om regelmatig te sporten, dan is er nog geen reden tot paniek: je kunt heel eenvoudig je bureaustoel vervangen door een Swiss Ball. Simpelweg erop zitten is al goed voor je!

BEGIN MET PILATES MET DECATHLON COACH

decathlon coach pilates

Met de Decathlon Coach app kan je thuis en toch onder begeleiding van een professional met pilates beginnen!

foto productfiche swiss ball

De Swiss Ball is een eenvoudig, toegankelijk en compleet accessoire, onmisbaar voor pilates. Ideaal voor iedereen die aan zijn of haar houding wil werken, de diepe spieren wil verstevigen of betere prestaties wil neerzetten.

NAAR BOVEN