HET PLATTELAND ONTDEKKEN OP TWEE WIELEN!

Herontdek de buiten aan het stuur van je fiets! Laat je onderdompelen in de natuur, op het ritme van je tweewieler. Fietsen op het platteland biedt tal van voordelen: je doet aan sport, je geniet met het hele gezin, je doet aan sightseeing...

number_1

FIETSTOCHTJES MET HET HELE GEZIN: DE GESCHIKTE ROUTE

Je hebt besloten om je fietsen mee op vakantie te nemen, of je bent van plan om er eentje ter plekke te huren? Een uitstekend idee! Fietsen is het ideale moment om met de hele familie te genieten van de natuur en het platteland.

Je eerste taak? Een route uitstippelen die iedereen aankan. Heb je jonge kinderen, ga dan voor een vlak parcours: over de oevers van een rivier of kanaal, of langs de kust...

In België en Nederland vind je een uitgestrekt netwerk met fietsknooppunten en bordjesroutes. En fietsroutenetwerk.nl en fietsnet.be bijvoorbeeld zijn uitstekende websites om je route te maken.

Trek je eropuit met tieners, dan mag het al wat gewaagder. Stop gerust een helling in je route, om samen te genieten van een mooi uitzicht.

Check wel even het aantal hoogtemeters en de moeilijkheidsgraad van je tocht voor je op pad gaat.

hybridefietsen met het hele gezin
number_2

DE JUISTE ROUTE VOOR EEN FIETSTOCHT MET DE HELE FAMILIE

- EEN HELE DAG OP WEG...

Vergeet je picknick niet en spreid je tocht over de hele dag, met stukken op de fiets, bezoekjes aan gezellige dorpjes en leuke momenten in de vrije natuur. Je mag gerust zijn, een leuke route over het platteland kan jong en oud bekoren.

En je picknick neem je gewoon mee in een rugzak of in je fietstassen. Het voordeel van die laatste: je stapt niet met een doornatte, bezwete rug van je fiets doordat je de hele tijd een rugzak hebt gedragen. Geen overbodige luxe dus als je de hele dag op pad gaat.

- DE FIETS EN DE TREIN COMBINEREN

Het is niet altijd evident om een leuke route te vinden die je in een lus weer naar je vertrekpunt brengt. Dan is het een optie om koers te zetten naar een leuk stadje in de buurt, en daar de trein terug te nemen. Zo ben je niet verplicht om op je stappen (of zeg maar je trappen) terug te keren en kan je ook wat meer kilometers plannen.

Loop gerust even langs in een station in de buurt van je verblijfplaats, en vraag zeker even na of je je fiets mee op de trein mag nemen.

number_3

FIETSTOERISME: OP ZOEK NAAR MOOIE EN UITZONDERLIJKE PLEKKEN EN DORPEN

OP TOCHT

Een fietstocht met het gezin is vaak de perfecte gelegenheid om leuke plekjes en gezellige dorpjes in de buurt van je vakantieoord te ontdekken. Laat je vervoeren door al het moois dat de omgeving te bieden heeft!

DE LOKALE TOERISTISCHE DIENST

Vaak is de toeristische dienst van de streek de perfecte uitvalsbasis voor je toeristische escapades. Vraag gerust om advies, de mensen daar kennen zeker een aantal mooie en onvergetelijke fietsroutes.

hybridefietsen voor een sportieve vakantie
number_4

EEN RIT MET DE FIETS...VOOR EEN SPORTIEVE VAKANTIE!

Met een leuk fietstochtje breng je meteen wat meer pit in je verblijf. Want een sportieve vakantie, dat wil toch iedereen!? Hebben jij en je familie zin voor avontuur, dan kan je misschien zelfs een meerdaagse fietstrekking overwegen.

Slaap op een camping of in een klein pensionnetje en neem enkel het minimum mee op je bagagedrager en in je fietstassen.

Een unieke en onvergetelijke ervaring voor het hele gezin! En je hoeft echt niet urenlang aan een stuk te liggen trappen om te genieten. Neem gerust de tijd om de dorpjes te bezoeken en je te vergapen aan de mooie landschappen onderweg. Enkele tientallen kilometers per dag volstaan dan echt wel.

hybridefietsen aan de zee
number_5

DRINKEN OP DE FIETS, EEN MUST!

Zelfs al maak je een rustig fietstochtje, het blijft belangrijk om te drinken tijdens je inspanning. Uitdroging ligt immers vaak aan de oorsprong van stramme spieren, krampen, peesontstekingen enzovoort.

Neem dus zeker een drinkbus of waterzak mee op de fiets en neem regelmatig een kleine slok.

Héél belangrijk: wacht niet tot je dorst krijgt om te drinken!

number_6

WELKE UITRUSTING HEB JE NODIG VOOR EEN GESLAAGDE FIETSTRIP?

EEN HELM

Een onmisbaar stuk uitrusting voor je veiligheid. Hij mag dan niet verplicht zijn, toch bevelen we warm aan om altijd een helm op te zetten.

EEN REPARATIESETJE 

Vergeet zeker je reparatiesetje niet voor je op pad gaat (met wat bandenplakkers, een kleine tube lijm, reservebinnenbanden, een pompje, een multitool...), om onderweg niet voor onaangename verrassingen te komen staan.

VEILIGHEIDSUITRUSTING

Check je voor- en achterlicht en je reflectoren, om er zeker van te zijn dat je ook in het donker veilig huiswaarts kunt keren. En een reflecterend hesje komt altijd van pas, zowel overdag als 's nachts.

EEN TELEFOON

Bij mechanische pech of een fysieke kwaal is een smartphone altijd een handig hulpmiddel.

Nu rest je enkel nog te genieten van de weldaad en de rust van een rit door het platteland, alleen, met twee of met het hele gezin!

Ben jij ook helemaal gewonnen voor dat idee? Aarzel dan zeker niet om je routes en ervaringen met ons te delen.

NAAR BOVEN