Logo header hoe kies je je langlaufski's

HIER MOET JE OP LETTEN BIJ HET SAMENSTELLEN VAN JE WINTER WANDELOUTFIT

"Zoals je al weet is de juiste uitrusting goud waard om volop van je wandeling te genieten. In de winter is dat nog meer het geval! Louise Chekroun, onze productmanager schoenen, geeft je haar tips om door weer en wind te kunnen wandelen. Grip en positiebehoud blijven cruciaal maar waterdichtheid en thermische isolatie zijn dat evenzeer.

sneeuwschoen grip
number 1

DE GRIP VAN JE SCHOENEN:

De seizoenen spelen een belangrijke rol in de keuze van het juiste schoeisel. In de winter verhogen ijs en sneeuw het risico op glijpartijen. Schoenen met goed ontworpen noppen zijn een must. Quechua ontwikkelde hiervoor een specifieke technologie, SnowContact. De materialen van de zool en het ontwerp bieden je een uitstekende slipvastheid en een optimale grip op om het even welk terrein. Vooral op sneeuw zul je het verschil met een klassieke zool goed merken. Als je in de winter comfortabel wilt wandelen, moet je ervoor zorgen dat je geen koude tenen hebt. Je voeten koelen immers snel af waardoor een wandeling weleens een pijnlijke bedoening kan worden. Kies dan ook steeds voor warme schoenen. Controleer ook steeds tot welke minimumtemperatuur je je schoenen mag gebruiken. We bepalen die temperatuur door de gevoelstemperatuur te ervaren tijdens onze tests in het lab en op het terrein.  

number 2

DE WATERDICHTHEID VAN SCHOENEN:

Het spreekt voor zich dat je schoenen waterdicht moeten zijn. Niemand wil immers met koude en natte voeten wandelen! We voeren steeds twee verschillende tests uit om de waterdichtheid van onze schoenen te controleren. De schoenen worden enerzijds onder luchtdruk in water gedompeld om te controleren of er zich geen luchtbelletjes aan het oppervlak vormen. Anderzijds worden de schoenen half onder water op een mechanische arm geplaatst die een stapbeweging nabootst. Dankzij deze tests kunnen we er zeker van zijn dat de binnenkant van de schoen droog blijft, zelfs in beweging!

Een winterjas met drie lagen
number 3

HET DRIELAGENSYSTEEM:

Als je de juiste schoenen gevonden hebt, raad ik je aan om steeds voor drie lagen kleding te kiezen om vocht af te voeren en warm te blijven. Kies voor een warme en ademende eerste laag die rechtstreeks in contact komt met de huid, een isolerende tweede laag van fleece, watten of dons en een derde laag die je tegen weer en wind beschermt.  

 

Je bent nu helemaal klaar om van de schoonheid van een besneeuwd landschap te genieten!"

ONTDEK ONZE TIPS

Tips
6 eenvoudige recepten voor onderweg, om samen met de kinderen te maken - teaser
Een leuke manier om je kinderen te motiveren om te gaan wandelen is hen te laten helpen bij het bereiden van eenvoudige en lekkere snacks of maaltijden. Niet alleen zal je kind daarna met plezier zijn bord leegeten, maar bovendien breng je op deze manier tijd door samen met je gezin, voor en tijdens je wandeling.
Tips
Entretenir_des_chaussures_de_randonnée
Heb je met je schoenen over modderige paden gelopen en weet je niet hoe je ze nu weer schoon moet krijgen? Ben je door een beekje gelopen en vraag je je af hoe je ze moet laten drogen? Ontdek 4 tips over hoe je je wandelschoenen goed kunt onderhouden en ervoor zorgen dat ze lang meegaan!
NAAR BOVEN