HOE BEREID JE HENNEPZAAD VOOR AAS?

Aas vormt een cruciale stap in het uitwerken van een visstrategie. Met het juiste aas lok je vissen en houd je ze ter plaatse. Goed bereid hennepzaad maakt je aas doeltreffender zodat je de vissen van je dromen kunt vangen.

number_1

DE KEUZE

Door je hennepzaad zelf te bereiden, kun je beter de hardheid van de zaadjes bepalen. Bovendien kun je dan meteen ook een grotere hoeveelheid maken.

Er bestaan verschillende verpakkingen van 1 tot 5 kg volgens je behoeften voor aas.

number_2

WEKEN

Het weken vormt de basis voor een geslaagde bereiding. De zaden nemen vocht op en ontwaken uit hun sluimertoestand. Hoe langer je ze laat weken, hoe minder lang je ze moet koken om ze te laten kiemen.

We raden aan om ze 24 uur te laten weken in water op kamertemperatuur.

number_3

KOKEN

Na het weken, laat je het hennepzaad 45 minuten koken.

Controleer vervolgens of de meeste zaadjes gekiemd zijn, en stop de kooktijd. Laat de zaadjes afkoelen in het kookvocht zodat ze mooi zacht worden en perfect geschikt zijn om te gebruiken als aas. Als je er te veel bereid hebt, kun je ze invriezen. Laat ze eerst uitlekken om zoveel mogelijk water weg te nemen.

Als een deel bestemd is voor gebruik aan vishaken, neem dan de gewenste hoeveelheid en houd de zaden onder koud water om het koken te stoppen en steviger zaden te krijgen.

BELANGRIJK: Het is normaal dat bepaalde zaadjes niet kiemen. Ofwel moeten ze wat langer weken, ofwel is het zaadje niet meer levensvatbaar. Ongeacht het type zaad dat je gebruikt, zal er altijd een deel niet kiemen.

#TIP VAN CAPERLAN: om de zaadjes te gebruiken in oplosbare PVA-zakjes of -netjes, kun je ze na het koken en uitlekken vermengen met DIP om de resterende watermoleculen op te nemen.

BESLUIT

Nu weet je hoe je hennepzaad moet bereiden om het te gebruiken als aas op je favoriete visstek, of om er nieuwe te ontdekken. Goede vangst!

NAAR BOVEN