HOE BEWAAR IK MIJN UITRUSTING NA HET SEIZOEN?

Om de glijkwaliteit van je ski’s te behouden, is het belangrijk dat je ze op de juiste wijze opbergt op het einde van het seizoen. Ontdek alle tips om goed zorg te dragen voor je materiaal.

ski_belag_wedze
number_1

BESCHERM HET BELAG VAN JE SKI’S OF SNOWBOARD

We raden je aan om op het einde van het seizoen het belag van je ski’s of snowboard te beschermen om het glijvermogen ervan te behouden. Breng een redelijk dikke laag skiwas aan om het belag van je ski’s of snowboard te voeden voordat je ze opbergt.

Wist je dit? Perfectionisten laten op het einde van het seizoen het belag van hun ski’s of snowboard herstellen om het volledig vlak te maken, krassen weg te werken en de structuur te vernieuwen. Daarna leggen ze een dikke laag skiwas die ze niet afschrapen (om het belag te voorzien van een beschermlaag), en bergen ze hun materiaal op in een donkere, droge plek met een gematigde temperatuur.

TIPS

Als je op het einde van het seizoen een beschermlaag van skiwas hebt aangebracht, mag je niet vergeten om het belag af te schrapen voor een optimaal glijvermogen bij je eerste skipartij.

ski_bindingen_wedze
number_2

DRAAG ZORG VOOR JE BINDINGEN

Skibindingen: zet de bindingen omhoog en maak ze los om de veren te sparen.

Omhoog zetten: zet de hiel omhoog zoals je voor een schoen zou doen.

Maak ze los met een platte schroevendraaier. Maak de “spanning” van je bindingen losser om zo weinig mogelijk druk uit te oefenen op de veer. Je hoeft alleen maar de schroef vooraan en achteraan de binding los te draaien. Vergeet niet om de juiste afstelling te noteren zodat je alles weer juist zet bij aanvang van het volgende seizoen.

Snowboardbindingen: plooi de spoiler omlaag en sluit de gespen erover. Zo behouden de riemen hun vorm en voorkom je beschadiging van de spoiler bij het opbergen. De bindingen zullen ook minder plaats innemen als de spoiler omlaag is.

ski_materiaal_op_drogen_plek_wedze
number_3

BEWAAR JE MATERIAAL OP EEN DROGE PLEK

Plaats je ski’s of snowboard niet plat op grind, of verticaal tegen een muur uit cementbezetsel. Vermijd ook om je skimateriaal te bewaren op een balkon of terras, en zeker niet in de volle zon omdat zo het belag zal uitdrogen, waardoor er barstjes zouden kunnen ontstaan in het bovenvlak van je ski’s of snowboard.

Bewaar je materiaal op een droge plek om roest te vermijden. Vermijd je tuinhuis en kies indien mogelijk een ruimte binnenshuis zoals de garage of kelder (als er geen vochtprobleem is). Je steekt je materiaal het best in een beschermhoes die je verticaal plaatst (als je geen skistraps hebt, maak ze dan niet aan elkaar vast, maar plaats ze naast elkaar).

Ziezo, nu weet je perfect hoe je ski- of snowboardmateriaal het best opbergt! Vanaf nu komt het erop aan om (on)geduldig te wachten tot het volgende seizoen.

NAAR BOVEN