Hoe blijf je fit tijdens de feestdagen?

Ziezo, de winterstop is er eindelijk, en net zoals tal van andere voetballers wil je er waarschijnlijk alles aan doen om op een aangename manier je conditie op peil te houden? Wij helpen je graag op weg …

In vorm blijven op een leuke manier

Tijdens de feestdagen is de verleiding groot om wat meer, wat vetter en wat zoeter eten. We hoeven je niet te vertellen dat dat nefast kan zijn voor je vormpeil. Als voetballer kan je dan voor een andere sport opteren om op een leuke, verrassende manier fit te blijven. 

En je hoeft daar heus geen bergen voor te verzetten. Het is niet de bedoeling dat je 3 keer in de week 20 kilometer gaat hardlopen! Maar met fit blijven is helemaal niets mis, zo begin je fris als een hoentje aan de tweede seizoenshelft. 

étirement_récupération_football_kipsta

...door even een andere sport te doen

Cardiotraining is goed, maar je pakt het best wat speels aan: fietsen met de hele familie, joggen met je partner of met wat vrienden, of wat baantjes trekken in het zwembad met je kinderen bijvoorbeeld.

Let er wel op dat je het houdt bij lang uitgesponnen inspanningen van 45 minuten tot een uur, eerder dan een stevige work-out voor je spieren en gewrichten in te lassen. Op die manier put je uit je vetreserves en krijgen overtollige feestkilo's geen kans. 

Sofiane BOUMEZBAR Communicatieverantwoordelijke bij KIPSTA

Van kindsbeen af heb ik een passie voor voetbal, en ik heb ook jarenlang in een club gespeeld. Daar verschoof ik almaar meer naar voor. Ik begon als rechter en linker middenvelder, waarna ik spelverdeler ben geworden om tot slot mijn carrière als aanvaller af te sluiten. Voortaan speel ik onder vrienden of met collega's en blijf ik het voetbal in het algemeen aandachtig volgen.

ONZE ANDERE OP-EN-TOP VOETBALTIPS!

Tips
voetbalplezier
Elke voetballer weet dat het door de grillen van het leven op een bepaald moment heel makkelijk kan zijn om het voetbalveld te laten voor wat het is. Maar als je bij wijze van spreken al tegen een bal kon trappen voor je kon stappen, en voetbal in je bloed zit, ga je de competitie vroeg of laat missen.
Tips
voetbal koud weer
Nu het weer kouder wordt, begin je je hoofd al te breken over welke outfit je tijdens wedstrijden en trainingen moet dragen! Hoe geef je de kou geen kans, zonder dat je te veel transpireert en toch nog in alle vrijheid kunt bewegen?
NAAR BOVEN