HOE COMBINEER JE VAKANTIE EN SPORTEN MET JE KINDEREN?

Het is niet altijd vanzelfsprekend om in je drukke dagelijkse leven van leuke momenten met je kinderen te genieten. Sporten tijdens de vakantie lijkt ons alvast een uitstekende keuze om de band met je kinderen te versterken. Ga je regelmatig sporten? Dan is de vakantie het uitgelezen moment om even uit te blazen en te ontspannen. Hoewel dat soms slechts van korte duur is.  

number 1

Iedereen op dezelfde golflengte    

Je hoeft voor je vakantie echt niet uren in de auto te zitten. Je kent ongetwijfeld enkele sportaccommodaties in de buurt: een sporthal, een zwembad, een schaatsbaan, een tennisbaan, … Praat eerst met je kind(eren) voordat je je keuze maakt. Het is best mogelijk dat jullie andere dingen leuk vinden. Ga op zoek naar een activiteit die iedereen leuk vindt. Praat er op voorhand over en dwing je kind(eren) niet om een bepaalde sport te doen. Waarom geen tochtje met de mountainbike, een wedstrijdje basketbal of een partijtje badminton? Doe enkele voorstellen en als de keuze gemaakt is, leg je een moment vast, bereid je je voor en kun je eraan beginnen!  

number 2

Tijdens de vakantie vergeet ik alles … behalve het sporten  

Heb je enkele dagen vakantie en ga je eropuit trekken? Informeer je dan eerst over de mogelijke sportactiviteiten die je op je bestemming kunt beoefenen. Misschien is deze vakantie wel het uitgelezen moment om een nieuwe sport met het gezin te ontdekken. Een klimstage, een kennismaking met de zeilsport of zeilwagenrijden, wandelen in een nieuwe omgeving ... Door samen met je gezin van een nieuwe sport te proeven, doe je hetzelfde als je kinderen, kun je met je gezin ervaringen uitwisselen en heb je er een leuke herinnering bij! Een tip, vergeet je fototoestel niet!

 

 

number 3

Uitdaging aanvaard!    

Spring zeker eens binnen bij de toeristische dienst om te weten welke activiteiten er in een bepaalde regio aangeboden worden. Gastenkamers, hotels, vakantiedorpen of andere verblijfsaccommodaties kunnen je ook de nodige inlichtingen verschaffen. Sommige bieden je zelfs de mogelijkheid om in hun accommodatie met je gezin te sporten. En vergeet niet om te reserveren! Zo ligt de uitdaging ook officieel vast ...

 

advies-kajak-kano-ontdekken-getuigenis-gezin

DE ROBINSONS VAN DE KLEINE AMAZONE

Sophie, haar echtgenoot, en hun zes kinderen vormen een groot, reislustig gezin. In augustus 2018 besluiten ze de Leyre van Commensacq in het bekken van Arcachon over 90 kilometer af te dalen in een kajak. Uiteraard met al het nodige materiaal om aan de oevers te kamperen.   

number 4

Koffers klaar        

“Samen sporten, met je vrienden of je gezin, is perfect om de dagelijkse sleur en je gewoontes even te doorbreken", vertelt psychotherapeut Bruno Dumait. "Je gaat op een andere manier met elkaar om en je vindt het leuk om samen dingen te doen”. Sporten is ook een manier om te leren en samen plezier te maken. Kies uiteraard voor een sport die je gezin technisch gezien kan beoefenen en vergeet niet om het juiste materiaal mee te nemen als je op vakantie gaat. We zijn benieuwd naar je verhalen!

 

Sport jij met je kinderen? Zo ja, welke sport(en) beoefen je? Wat levert het voor je op? We zijn benieuwd naar je verhalen!

Sylvia redactrice Decathlon

Sylvia

Ik ben een fervent ruiter en ga af en toe lopen (als ik tijd over heb, dat gebeurt niet echt vaak), sport maakt deel uit van mijn leven en meer bepaald van mijn werk als schrijfster.
Na een tiental jaren als sportjournaliste ben ik overtuigd van de voordelen die sporten inhoudt. Ik geef graag juiste informatie door en deel met plezier tips die ik krijg! 

ONTDEK ENKELE VAN ONZE TIPS

NAAR BOVEN