HOE DE OPBLAASBARE TOERKAJAK STRENFIT X500 GOED GEBRUIKEN?

Met zijn scherpe lijn, goed geprofileerde romp en "sit-in" spatzeil draagt de kajak Strenfit X500-1 je het hele jaar door in alle comfort over lange afstanden. Om optimaal van de drijfkwaliteiten te kunnen genieten, is het echter wel belangrijk dat je hem juist gebruikt. 

JE STRENFIT X500 OPBLAZEN, AFSTELLEN EN TERUG OPVOUWEN

Blaas de opblaasbare dropstitch kajak met een handpomp met dubbele werking op tot 10 psi (0,7 bar), dit duurt ongeveer 3 minuten. Plaats dan de voetsteunen in de rails en zet het stoeltje neer voor je in de kajak stapt. Met de riemen ter hoogte van het zitje kan je eenvoudig de positie van de voetsteunen afstellen.

PLAATS HET NEOPREEN SPATZEIL

Het neopreen spatzeil zorgt ervoor dat er minder water binnenkomt tijdens het varen en houdt de benen warm bij koud weer. Het elastische zeil is heel eenvoudig te plaatsen. De grote oranje lus vooraan vind je heel gemakkelijk met je hand. Bij een val komt het spatzeil vanzelf los om de inzittende te bevrijden.

 VAN EEN PONTON WEGVAREN EN NA EEN VAL WEER IN DE KAJAK KLIMMEN

De V-vormige romp van de opblaasbare kajak X500 Itiwit geeft de kajak een zeer goed glijdvermogen, maar maakt hem ook licht instabiel bij het besturen. Daarom raden wij aan om vanaf een ponton te vertrekken en een peddel als steun te gebruiken. Als je omslaat (kapseist) kan je het gemakkelijkst via de achterzijde weer in de kajak klimmen. Er blijft dan weliswaar wat water op de bodem liggen, maar daar zal je bij het varen geen last van hebben.

DE WATERDICHTE RUGZAK AAN DE VOORKANT VASTMAKEN

De opblaasbare kajak x500 Itiwit is erop gemaakt dat je de waterdichte rugzak van 20 liter aan de voorkant vast kunt maken. Zo heb je hem altijd binnen handbereik. De draagriemen passen in de lusjes voor de kuip, zodat de rugzak tijdens het varen goed blijft zitten en je hem open kunt maken zonder hem eerst los te moeten maken.

RESERVEONDERDELEN

Klik op de link hieronder voor de reserveonderdelen voor je opblaasbare kajak X500 Itiwit

NAAR BOVEN