HOE DROOG JE IN DE WINTER JE NEOPREEN WETSUIT?

Je zit weer in je auto, de verwarming draait op volle kracht, je frisse surfsessie van daarnet staat nog vers in je geheugen ... en je kijkt reeds uit naar de volgende!

Er loopt wel een koude rilling over je rug bij de gedachte dat je dan opnieuw je doorweekte surfpak van de vorige sessie moet aantrekken ...

Je kijkt naar de buitenthermometer van je auto, die een schamele 0°C aangeeft. Het weerbericht brengt geen soelaas: de volgende dagen krijgen we nog slechter weer ... Hoe krijg je je neopreen wetsuit in hemelsnaam droog tegen de volgende dag?

hoe droog je s winters je neopreen wetsuit Image 1
nummer1_decathlon

KIES DE JUISTE KAMER OM JE NEOPREEN WETSUIT TE LATEN DROGEN 

Zodra je je neopreen wetsuit hebt afgespoeld met koud water, laat je het bij voorkeur drogen in een goed geventileerde kamer, waar het dankzij een radiator of een aanvullend verwarmingstoestel 20 graden warm is. Veel surfers hebben de gewoonte om hun wetsuit te laten drogen in hun badkamer, omdat ze elders niet veel plaats hebben en vooral omdat er flink wat water uit het surfpak lekt. Let er dus op dat je neopreen pak boven het bad of de douche hangt of boven een waterdichte bak.

hoe droog je s winters je neopreen wetsuit Image 2
nummer2_decathlon

KIES DE JUISTE METHODE OM JE NEOPREEN WETSUIT UIT TE SPREIDEN 

Ook al is dit misschien een snellere methode om je wetsuit te laten drogen, toch laat je je surfpak beter niet drogen op een kleerhanger, want zo loop je het risico op het vervormen en het uitrekken van de hals en de schouders van je pak, wat nog wordt versterkt door het gewicht van het opgenomen water. De beste oplossing: hang je pak over een droogrek, een handdoekrek of het broekrek van een kleerhanger (gebruik in dit geval een kleerhanger die groot genoeg en niet te scherp is, zo vermijd je een plooi in je surfpak ter hoogte van de borst).

Droog je wetsuit 4

Het spreekt voor zich, maar droog je neopreen wetsuit nooit op je elektrische handdoekdroger!

Brick 3 surf winter droog wetsuit
number3

EEN TIP OM HET DROGEN VAN JE NEOPREENPAK TE VERSNELLEN...

Om ervoor te zorgen dat je neopreen pak zo snel mogelijk droogt, vergeet dan niet voor en tijdens het drogen het overtollige water van je pak er uit te wringen / er uit te laten druppen.

Aarzel niet om tijdens het droogproces meerdere keren je wetsuit te checken en de uiteinden van de armen en benen van je neopreenpak samen te knijpen / uit te wringen, om eventueel opstapelend water te verdrijven.

Het spreekt voor zich, maar je droogt je neopreenpak best altijd binnenstebuiten.

nummer4_decathlon

  HET OPBERGEN VAN JE NEOPREEN WETSUIT

Net zoals bij het drogen, berg je je neopreen wetsuit dubbelgevouwen op (hang het niet op een kleerhanger om het risico op vervormingen te vermijden).

VOORKOM GEURTJES: Laat je surfpak niet in je opbergbak zitten en spoel het na elke surfsessie af. Zo vermijd je een wildgroei aan bacteriën en vieze geurtjes! 

DEZE TIPS KUNNEN VOOR JOUW OOK INTERESSANT ZIJN

Tips
Berg je materiaal goed op na een surfsessie!
Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!
Tips
surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking
Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? - Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip? Jules en Yann, ingenieur en ontwerper bij Olaian, stellen alles in het werk om dit mysterie van de surfwereld te ontrafelen [...]
Tips
Foamboards for you
Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!
Tips
protect your playground surf
Om nog zo lang mogelijk te kunnen genieten van onze favoriete sporten op zee, moeten we zorg dragen voor haar. Ontdek hoe jij kan helpen in de strijd tegen plastics in zee !
Tips
Surfpak kopen Decathlon
Een surf- en bodyboardpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.
NAAR BOVEN