HOE JE ONTSPANNEN IN WATER?

Je leeft tegen 100 km per uur en je zou een sport willen beoefenen die je ontspanning biedt maar die ook goed is voor je lichaam.

Speciaal voor jou hebben we een selectie gemaakt van watersporten die je helpen om zowel te ontspannen als aan je figuur te werken. 

number1

AQUAYOGA OF HOE TE RELAXEN IN WATER

In een vorig artikel stelden we jullie de voordelen van watersporten en in het bijzonder aquayoga voor.

Deze sport is geïnspireerd op traditionele yoga, maar wordt beoefend in warm water van 32°C. Zet je vooroordelen aan de kant, aquayoga is niet alleen voor oudere mensen of zwangere vrouwen!

Deze sport is geschikt voor iedereen, vooral voor mensen met stress. Ze wordt ook aanbevolen voor mensen met reuma of artrose.

- Het principe?

Je draagt een duikbril en ligt op je buik of je rug. In het begin van de les leer je ademen om de stress uit je lichaam te laten verdwijnen en je ribbenkast open te zetten.

Aquayoga is gebaseerd op twee specifieke bewegingen: de golf en de spiraal. Met het lichaam in liggende positie maak je golfbewegingen door een golf te vormen met je handen, je bekken of je voeten. Daarna ga je verder met de sessie door spiralen te maken met je lichaam, nu eens in buikpositie, dan in rugpositie.

- De voordelen?

Doordat je de bewegingen uitvoert in het water, is de impact veel minder groot dan op de grond.

En vooral: yoga doet niet alleen deugd voor het lichaam, ook voor het hoofd. De discipline versoepelt en verbetert de houding van het lichaam, zet je ademhaling aan het werk, neemt spanningen weg en verwijdert toxines. En voor zeer nerveuze mensen die niet goed slapen, zal aquayoga ook slaapstoornissen verminderen.

number2

WAT IS AQUARELAX?

Aquarelax is een sport die taï-chi en stretching combineert, en dan nog eens onder water. Idealiter beoefen je deze watersport in groep.

Tijdens de sessie voer je passieve bewegingen uit gevolgd door zachte stretchoefeningen.

Om ten volle te ontspannen is het lichaam horizontaal gepositioneerd. Er is een masseur aanwezig om je te behandelen. Hij zal de verschillende lichaamsdelen masseren aan de hand van drukpunten op specifieke plaatsen. Hij zal je ook stretchen om je spieren soepeler te maken, en hij laat alle oefeningen perfect op elkaar aansluiten.

De voordelen zijn talrijk. Ten eerste wint het moreel erbij, want de zensfeer helpt je om helemaal te ontspannen en je gedachten te verzetten.
Mensen met spierkrampen of spierpijn zullen deze sport ten zeerste waarderen.

number3

EN TOT SLOT…WATSU!

Watsu is de waterversie van shiatsu. Het combineert de voordelen van water met die van de beroemde Japanse massagetechniek.

In wellnesscentra is er veel vraag naar deze sport vanwege zijn positieve resultaten op stress en de persoonlijke ontwikkeling.
Bij dit type sessie word je begeleid door een therapeut. De bedoeling is om je te ontspannen in het water en je te laten leiden door de therapeut.

Hij verplaatst je in het bad, stretcht verschillende lichaamsdelen en activeert verschillende acupunctuurpunten.

Fysiek helpt watsu om de gewrichten los en spanningen weg te werken. Doordat je je voortbeweegt in water, is het mogelijk om de wervelkolom zeer soepel te laten werken aangezien de wervels worden ontlast van het gewicht dat ze normaal moeten dragen.

Watsu zou gunstige effecten hebben in het geval van rug- en spierpijn, fysieke en mentale spanningen, depressie, vermoeidheid, neuromusculaire stoornissen, chronische hoofdpijn en andere stressgerelateerde aandoeningen.

NAAR BOVEN