HOE JE SKIHELM JUIST AFSTELLEN?

Wil je volop genieten van je vakantie, maar geen risico's lopen? Dan is het belangrijk om altijd je skihelm op te zetten en hem goed vast te maken. Met een skihelm kan groot en klein veilig de pistes afdalen.

WAAR MOET JE AAN DENKEN?
ski_skihelm_spanwieltje_wedze
HET SPANWIELTJE

Om te beginnen is het belangrijk dat je helm goed vast zit. Hij moet mooi aansluiten en de bewegingen van je hoofd volgen zonder in de weg te zitten. Hij mag niet naar voren of naar achteren zakken. Je zet de helm vast genoeg, zodat hij niet kan bewegen, maar hij mag ook niet te strak zitten.

Bij de meeste van onze helmen doe je dat met het spanwieltje achter aan de helm.

ski_riempje_aantrekken_wedze
HET RIEMPJE AANTREKKEN

Verstel het riempje zodat de helm goed op zijn plaats blijft zitten, zelfs bij een val of schok. Tussen het riempje en de kin laat je één vinger ruimte vrij. Let erop dat je de helm goed onder de kin bevestigt, met name bij kinderen die de neiging hebben om het riempje over de kin of in de mond te schuiven.

WIST JE DIT?

Alle Wed'ze helmen en skibrillen zijn bedoeld om samen gedragen te worden. Zo krijgt je voorhoofd het niet koud tijdens het skiën. De helm en de skibril sluiten perfect op elkaar aan, zodat je het tijdens het skiën lekker warm hebt. We raden je dus aan om je skihelm mee te nemen bij de aankoop van een nieuwe skibril, zodat je kan nakijken of ze compatibel zijn.

Let op: bij sommige helmen is de muts (de binnenkant van de helm in schuim) uitneembaar om het makkelijker te kunnen wassen. Vergeet het er dus niet terug in te steken, zodat je helm goed blijft zitten en je hoofd warm blijft.

Met een goed afgestelde helm kan je veilig de piste op. Blijf wel voorzichtig en volg de elementaire veiligheidsregels tijdens het skiën. Veel skiplezier!

NAAR BOVEN